schoenen achteraf betalen

Als je online schoenen koopt kun je op verschillende manieren betalen. iDeal is het meest gebruikt. Je betaalt de schoenen meteen bij het bestellen, en (meestal) ontvang je ze de volgende dag. Maar niet iedereen vind het plezierig om de schoenen al te betalen voor deze in huis zijn. Veel mensen geven de voorkeur aan het achteraf betalen van de schoenen.

Daarom kijken wij hier naar de mogelijkheden  van de belangrijke online schoenenwinkels om achteraf te betalen. Vroeger kon op rekening kopen maar bij een handjevol online schoenenwinkels, tegenwoordig biedt iedere goede schoenenwinkel de mogelijkheid de schoenen achteraf te betalen.

Achteraf betalen van schoenen

De manier waarop je de schoenen achteraf betaalt verschilt echter sterk per webwinkel. Kijk in het overzicht winkels waar je achteraf schoenen kunt betalen bij welke online schoenwinkels je je schoenen op rekening kunt kopen en op wat voor manieren ze dat doen.

Schoenen achteraf per acceptgiro kaart betalen

Vroeger was de acceptgiro kaart de manier waarop je je online gekochte artikelen achteraf kon betalen. In het pakket met de schoenen is dan een papieren acceptgiro kaart bijgesloten waarmee je de rekening binnen een gestelde betalingstermijn kan betalen. Enkele winkels (vooral voormalige postorder bedrijven) werken nog op deze manier, maar de papieren acceptgiro kaarten hebben in de meeste gevallen plaats gemaakt voor de digitale acceptgiro’s van bijvoorbeeld Afterpay en Klarna. Maar daarover later meer.

Kijk in het bovenstaande overzicht met winkels waar je schoenen achteraf kunt betalen waar je nog met een acceptgiro kunt betalen.

Schoenen achteraf betalen met iDeal

Maar eerst aandacht voor het op rekening kopen van schoenen bij Bol.com. In de Bol schoenenwinkel kun je namelijk letterlijk op rekening kopen. Je betaalt gewoon per iDeal, maar dat hoeft niet meteen bij het bestellen, maar je hebt er tot 14 dagen na ontvangst van de schoenen de tijd voor. Dit geldt ook voor andere artikelen die je via Bol.com koopt.

Schoenen achteraf betalen via Afterpay

Afterpay is vandaag de dag de meest gebruikte manier om internet aankopen achteraf te betalen. Bij Afterpay krijg je een digitale acceptgiro in de mail of app die je binnen 2 weken na de ontvangst van de aankopen moet betalen. Je hebt dus 2 weken de tijd om schoenen te passen, te beoordelen en om te bepalen of je deze wel wilt houden voor je ze betaalt.

Schoenen achteraf betalen via Klarna

Veel schoenenwinkels gebruiken in plaats van Afterpay de mogelijkheid om via Klarna achteraf te betalen. Op rekening kopen van schoenen via Klarna is vergelijkbaar met Afterpay. Bij Klarna heb je na ontvangst van de schoenen 14 dagen of 30 dagen de tijd om te betalen. Dat verschilt per online schoenenwinkel.

Ook RatePay biedt een soortgelijke betaaldienst voor betalen met een digitale acceptgiro aan. Het Duitse RatePay kom je vooral bij buitenlandse webwinkels tegen.

Kopen op rekening niet voor iedereen mogelijk

Op wanbetalers zitten webwinkels niet te wachten. Er wordt daarom wel eerst gecontroleerd of je geen negatieve BKR registratie hebt die het achteraf betalen van schoenen onmogelijk maakt. Als uti de BKR registratie blijkt dat de online winkel mogelijk naar zijn centen kan fluiten als hij je de schoenen levert wordt er pas na betaling geleverd.

Achteraf betalen is een service van online schoenenwinkels die het thuis passen en beoordelen van schoenen mogelijk maakt zonder dat er eerste betaald moet worden en het geld daarna weer terugbetaald moet worden. Dat geeft de koper meer zekerheid, maar natuurlijk wil de schoenenwinkel wel dat er netjes betaald wordt en dat er geen incassodienst hoeft te worden ingeschakeld.

Schoenen betalen onder rembours

Wilde je vroeger bij een webwinkel pas na ontvangst van de goederen betalen dan kon je onder rembours betalen. Bij rembours betaal je de ontvangst van je pakketje meteen aan de pakketdienst of postbode.

Van kopen onder rembours wordt nauwelijks nog gebruik gemaakt. Het is minder interessant dan achteraf betalen via een acceptgiro, Afterpay of Klarna. Schoenen kun je dan bijvoorbeeld niet eerst passen, want je moet de pakketbezorger meteen betalen. Ook zijn er aan bestellingen onder rembours hoge kosten verbonden. Webwinkels bieden deze mogelijkheid daarom ook steeds minder aan.

Kijk in het bovengenoemde overzicht voor de mogelijkheden per winkel om er schoenen te kopen en deze achteraf te betalen.

Onderwerpen:
Schoenen achteraf betalen, schoenen op rekening kopen, acceptgiro kaar, afterpay, klarna, acceptgirokaart.