Hou jij je schoenen aan als je thuis bent? Misschien kun je beter je toevlucht zoeken tot huisschoenen zoals pantoffels. Een onderzoek van de Universiteit van Arizona wijst uit dat er namelijk nogal wat bacteriën met de schoenen het huis in komen.

Op een gemiddelde schoen zitten namelijk 421.000 bacteriën. Nou hoeft dat niet per se slecht te zijn, niet alle bacteriën zijn namelijk schadelijk, maar veel van deze 421.000 bacteriën komen uit de coli-groep. Dit zijn bacteriën uit uit uitwerpselen (bijvoorbeeld restjes van hondenpoep). Deze coli bacteriën zaten op wel 96 procent van de schoenen.

De beruchte en gevaarlijke E.coli bacterie werd door de onderzoekers op 27 procent van de schoenen aangetroffen.

En daarbij komen nog de bacteriën die infecties aan de urinebuis en de luchtwegen veroorzaken.

Dat er zoveel bacteriën op schoenen voorkomen is natuurlijk helemaal niet raar. De (onzichtbare resten van) vogelpoep en hondenpoep, maar ook ziektekiemen liggen letterlijk op de vloer.

Om een voorbeeld te geven: Een toiletbril bevat 50 bacteriën per 2,5 vierkante centimeter, de vloer van een gemiddeld openbaar toilet bevat ongeveer twee miljoen bacteriën per 2,5 vierkante centimeter. Dat is 40.000 keer zoveel!

Misschien thuis toch maar de de schoenen uittrekken en huisschoenen, warme sokken of pantoffels dragen!

Onderwerpen:
Bacteriën schoenen, vieze schoenen, huisschoenen, in huis schoenen dragen, pantoffels.