Nieuwe schoenen kopen en meteen een goed doel steunen? Ja dat gaat tegenwoordig heel goed samen. Er zijn namelijk diverse schoenmerken die goede doelen ondersteunen. Bij elk verkocht paar schoenen gaat er dan een bijdrage of een paar kinderschoenen naar een goed doel.

Hier kun je een overzicht vinden van schoenmerken die op deze manier goede doelen ondersteunen. Steun deze goede doelen door een paar schoenen van deze merken te kopen.

Toms schoenen

Het meest bekende schoenmerk dat goede doelen ondersteund is op dit moment Toms. Niet alleen is Toms heel royaal met het ondersteunen van het goede doel (het schoenmerk is er zelfs voor opgezet), ook zijn Toms schoenen helemaal hip op dit moment. Het zijn moderne schoenen die er heel leuk en hip uitzien.


Toms is in 2006 opgezet door de Amerikaan Blake Mycoskie (dus niet door Tom). Hij begon dit merk na een rondreis door Zuid Amerika waar hij vele arme kinderen zag die op blote voeten liepen omdat hun ouders geen schoenen kunnen betalen. Voor ieder paar Toms schoenen dat gekocht wordt gaat er ook een paar schoenen naar zo’n arm kind! 
Meer informatie / Aanbiedingen Toms schoenen

Orange Babies schoenen

Orange Babies is een stichting die zwangere vrouwen en baby’s met hiv in Afrika helpt. Om geld in te zamelen werkt Orange Babies samen met enkele schoenenwinkels. Deze verkopen Orange Babies schoenen waarvan een fors deel van de opbrengst naar dit goede doel gaat. Hiervoor worden veel verschillende Orange Babies schoenen  door deze winkels verkocht. Schoenen voor kinderen, dames en heren.
Meer informatie / Aanbiedingen Orange Babies schoenen

Mipacha schoenen

Mipacha schoenen zijn hippe sneakers voor vrouwen en mannen die een Zuid Amerikaans (Inka) tintje hebben. Deze schoenen worden met de hand in Peru gemaakt in een werkgelegenheidsproject waarbij de arme bevolking een eerlijk inkomen kan verdienen en een opleiding krijgt. Bovendien gaat tien procent van de winst naar scholingsprojecten in Cuzco (Peru).
Meer informatie / Aanbiedingen Mipacha schoenen

Wolky by Leontien

De Leontien Foundation is een organisatie die zich inzet met jongeren met een eetstoornis zoals anorexia of boulimia. Samen met de Nederlandse schoenfabrikant Wolky haalt Leontien van Moorsel geld op voor deze stichting. Dat doen ze door onder de naam Wolky by Leontien speciale edities uit te brengen van succesvolle Wolky schoenen. Een deel van de opbrengst van deze Wolky by Leontien schoenen gaat naar de Leontien Foundation.
Meer informatie / Aanbiedingen Wolky by Leontien schoenen

Kadangas slippers

Kadangas is een Nederlands merk slippers, maar alle Kandangas slippers worden in Zuid Afrika gemaakt. Op deze manier krijgen mensen uit de sloppenwijken van Durban werk. Bovendien worden Kandangas slippers gemaakt van het rubber van oude autobanden zodat ook het milieu profiteert. Van iedere verkocht paar Kadangas slippers gaat er een bijdrage naar Get It Done en naar de kinderprojecten van de stichting KidsRights.
Meer informatie / Aanbiedingen Kandangas schoenen


Onderwerpen:
Schoenen kopen goede doelen steunen, schoenen voor goede doelen.