Zijn schoenen online goedkoper? Dat is een vraag die ons veel gesteld wordt. Hoe verhouden de prijzen op internet zich tot de prijzen in de “gewone” winkel. Daar kijken we hier naar.

Nieuwe modellen vaak niet direct goedkoper

Als schoenen nieuw worden uitgebracht, dan worden deze meestal in eerste instantie door alle winkels tegen de adviesprijs aangeboden. Financieel online voordeel is er dan niet te halen. De prijzen online en offline zijn immers gelijk. Wel kun je geld besparen door je de schoenen gratis te laten toesturen. Tip: Kies voor een schoenenwinkel met gratis bezorging en gratis retourneren, en je bespaart je niet alleen tijd maar ook geld voor benzine en parkeren.

Goedkoper door overzicht

Maar schoenen worden lang niet altijd tegen adviesprijzen aangeboden. Maar waar zijn schoenen het goedkoopst? Je kunt veel geld besparen door het overzicht dat internet biedt. De belangrijkste schoenenwinkels zitten tegenwoordig op internet. Ook ketens als Schuurman, Scapino, Ziengs en Dolcis. Via internet kun je snel zien bij welk van dat soort winkels (en pure internetwinkels als Sarenza, Bol.com en Amazon) de schoenen het goedkoopst zijn. Kies hiervoor in het overzicht van schoenmerken voor het merk schoenen dat je wilt kopen en vraag de aanbiedingen op. Je krijgt dan een lijst met schoenen van dat merk bij alle belangrijke schoenenwinkels. Deze lijst is gesorteerd op prijs en meer gericht te doorzoeken.

Goedkoper door restanten

Vergelijk een “gewone” schoenenwinkel eens met een grote webwinkel, en je ziet het meteen. Het online aanbod is vele malen groter dan hetgeen er bij zo’n schoenenwinkel in de schappen staat. Vaak vind je in de winkel alleen de schoenen terug waar je de volle prijs voor betaald. Hun webwinkel gebruiken de grote schoenwinkels als outlet waar je schoenen die geen plekje in de winkel (meer) hebben vaak met heel hoge kortingen kunt kopen.

Hierin ligt het grote voordeel van schoenen online goedkoper kopen.
Kijk hier welke schoenenwinkels online outlets hebben.


Onderwerpen:
Schoenen online goedkoper, online outlets schoenen, schoenen goedkoop kopen.