Als je naar buiten kijkt lijkt de herfst al begonnen. Een goed moment om eens te kijken naar de schoenentrends voor de komende herfst en winter (2016 – 2017). Wat is er deze winter in de mode op het gebied van schoenen en laarzen?

Kleuren trends schoenen herfst winter 2016-2017

We zien veel patchwork schoenen. Dat zijn schoenen die bestaan uit meerdere materialen, maar het effect kan ook worden bereikt door meerdere kleuren of meerdere tinten van één kleur te gebruiken. Kleuren die de trend zijn deze winter zijn aardse kleuren (bruin, cognac, beige, zandkleur), blauw en rood. Vooral de donkere tinten van deze kleuren kom je in de wintercollectie veel tegen. Evenals de klassiekers grijs en zwart.

Fluweel look schoenen

Fluweel is in de mode deze winter. Bij kleding, maar ook bij schoenen. Bij schoenen en laarzen beterft het vaak een fluweel look (kunst fluweel) dat beter tegen de winterse omstandigheden op straat kan.

Schoenen met dierenprints

Ook de dierenprints blijven bij schoenen nog. Voor najaar en winter 2016-2017 betreft dat vooral schoenen en laatzen met slangenprint of reptielenprint.

Opvallend vaak zien we ook schoenen met een print of kleur die aan grove steensoorten of beton doet denken. De industriële look heeft nu ook de schoenen bereikt.

Als versiering zien we vooral bij damesbooties regelmatig kleine studs die een rock-chick effect geven.

Trendy modellen schoenen

De cowboylaars komen we deze winter veel tegen (ook met hoge hakken) evenals bikerlaarsjes met riempjes en enkellaarsjes. Hakken kom je in alle soorten en maten tegen en ook de plateauzool kan nog steeds al is deze wel op de terugweg. Bij winter-sneakers zijn de dikke plateauzolen nog wel helemaal in.

Veel schoenen hebben een ronde of juist puntige neus, soms kan de punt heel spits zijn. Muilen met een houten zool zien we deze herfst en winter ook weer veel. De blokhakken uit de jaren 70 zijn weer in evenals crêpezolen.

De laarzen, enkellaarzen en booties worden deze winter net wat hoger dan andere jaren.

Bekijk de winter collecties online

Wil je weten wat er allemaal aan mooie schoenen en laarzen te koop is kijk dan bij deze schoenenwinkels voor het complete aanbod aan winterschoenen en winterlaarzen.