Wat zijn dit najaar en winter de trends in de schoenmode? Hier kijken we naar de laatste schoenentrends.

Hieronder staan de belangrijkste schoenen trends voor het najaar en winter.

De schoenentrends zijn eerder bepaald door de experts van Topshoe. Inmiddels hebben deze een nieuw overzicht gemaakt met de allerlaatste herfsttrends en wintertrends. Kijk hier voor voor de meest recente schoenentrends van komend seizoen.

Hieronder kijken we naar hun eerdere tips:

Platform schoenen

Niet alle trends zijn nieuw. Sommige zetten zich gewoon door. Deze winter zijn dat onder andere de platform schoenen. De zolen blijven ook dit najaar en deze winter hoog. Kijk bij de voorbeelden voor de nieuwste platform schoenen en platform laarzen.

Kleuren

Op kleurgebied zijn de herfstkleuren bruin, zwart en grijs een zekerheidje, maar dit jaar komen daar ook warmere en meer kleurrijke kleuren bij. We zien in de collecties veel bordeauxrood, donkerblauw, donkergroen, donkerpaars en zelfs okergeel. Donkere tinten, maar wel kleurig.

Ook zilver en goud komen we dit najaar weer veel tegen. Kijk maar bij de voorbeelden.

Hiking boots

Voor de winter verwachten we veel wandelschoenen in het straatbeeld. En met straatbeeld bedoelen we dus: niet alleen in het bos. Het gaat dan vooral om de hiking boots, hoge wandelschoenen die voorzien zijn van een hoge tong en een beschermkraag rond de enkel. Ideaal voor koude winterdagen. Ook hiervan vind je in de bovengenoemde voorbeelden foto’s.

Army style schoenen

Veel army style schoenen dit jaar. En dan vooral ook voor vrouwen!  Camouflageprints, maar ook kleuren als  legergroen, bruin en zwart. En op het leger gebaseerde patches als sterren en strepen. Een stoere look, ideaal voor najaar en winter.

Fluwelen schoenen

Fluweel was vorige winter al een trend in de mode, maar in de schoenmode zagen we fluweel nog niet zo vaak. Dat gaat in deze winter veranderen. In de collecties zien we nu veel meer schoenen met dit zachte materiaal dat schoenen en laarzen een stijlvol en luxe tintje geeft.

Lakleren schoenen

Lakliefhebbers zitten deze winter goed. We zien veel glimmen in de wintercollectie.  Dat kunnen geheel lakleren laarsjes zijn, maar ook sneakers met lakleren details. Kijk bij de hierboven genoemde voorbeelden.

Buckle boots

Stoere laarsjes met meerdere gespen. Ze zijn massaal aanwezig in de wintercollecties van de hippe schoenmerken. Zowel bij enkellaarsjes als bij hogere laarzen. De gespen kunnen van suede of leer zijn. Ook studs en grove zolen zien we veel bij deze buckle boots.

Prints

Ook weer veel prints in de schoenmode voor het najaar en winter. Alle soorten prints, van ruitjes en barok tot futuristische prints. En deze schoenen met prints mogen gerust bij kleding met prints gedragen worden.

Kijk in het overzicht hierboven voor meer schoenentrends voor winter en najaar.

Foto: Timberland
Adviezen: Topshoe


Onderwerpen:
Winterschoenen, winterlaarzen, wintermode, wintertrends, schoenen najaar, laarzen, schoenen winter, schoenmode herfst.