Sneakers van zalm? Gympen van kabeljauw? Ja het kan, en sterker nog, ze zijn gewoon te koop. Het Deense schoenmerk Woden (WOrks of DENmark) maakt sneakers van “vissenleer”. Deze sneakers zien er heel cool uit, en nee…, ze stinken niet naar vis.

Neem bijvoorbeeld de huid van een zalm. Je zou het niet zeggen, maar die vissenhuid is supersterk. Toch wordt 99 procent van de huid van zalm weggegooid. Schoenfabrikant doet er echt wat nuttigs mee. Ze maken mooie sneakers met zalmhuid als leer.

Bekende schoenenwinkels als Van den Assem, Nelson en Van Arendonk verkopen deze sneakers. Kijk maar bij hun aanbiedingen van Woden schoenen

Naast sneakers maakt Woden tegenwoordig ook boots, en hun collectie omvat inmiddels schoenen voor dames, heren, meisjes en jongens. Hun sneakers van vissenleer zijn gebundeld in de Woden North Sea Collection. In deze schoenen wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen. Naast vissenhuid van kabeljauw, zalm en zeewolf zijn dat runderleer en kurk. Allemaal natuurlijke materialen.

Hoe sterk is vissenleer?

Het klinkt ongelofelijk, maar leer van de huid van vissen is tien keer zo sterk als normaal koeienleer!

Het gewicht van vissenleer is ook nog eens lager. Zo krijg je heel lichte sterke sneakers, die er dankzij de designers van Woden ook nog eens heel mooi uitzien.

Hoe milieuvriendelijk zijn Woden sneakers?

De vissenhuid zou anders weggegooid worden. Kan het duurzamer? Ook de productie vindt zeer milieuvriendelijk plaats. De vissenhuid is een restproduct van de IJslandse vissers. De leerlooierij voor het vissenleer staat dan ook op IJsland en maakt gebruik van het hete water uit de IJslandse geisers. Voor de overige energie wordt hydropower gebruikt.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor Woden schoenen en hun prijs. Overigens zijn deze niet allemaal van vissenhuid gemaakt, dat betreft alleen de Woden North Sea Collection.

Onderwerpen:
Woden schoenen van vis, vissenleer, schoenen van vissenhuid, sneakers van huid vis.