Zoals eigenlijk ieder jaar verschillen de diverse schoenentrends voor de zomer weer sterk. Comfortabele slippers zijn in, maar dat geldt ook voor pumps en sandalen met superdunne hoge hakken.

Wij kijk hier naar de schoenentrends voor de zomer. Welke schoenen zijn deze zomer helemaal in?

Tip

Wil je goedkoop schoenen voor de zomer kopen? Kijk dan in het overzicht met acties van schoenenwinkels waar momenteel hoge kortingen gegeven worden. Dat kan je heel veel geld schelen.

Schoenen met een dunne hoge hak

De dunne hoge hak is een echte klassieker bij damesschoenen. Ook bij de schoenen voor de zomer 2014 komen we hoge hakken veelvuldig tegen. Ieder zichzelf respecterende fabrikant van damesschoenen heeft voor de zomer high heels in de collectie. Als draagster moet er je er natuurlijk wel van houden. Zomerse schoenen met dunne hoge hakken staan heel elegant en vrouwelijk, en ze laten je benen langer en dunner overkomen (niet onbelangrijk), maar niet iedereen wil er op lopen.

Schoenen met blokhak

Gelukkig is er ook nog de blokhak. En het goede nieuws, ook deze is dit jaar in de zomer weer in de mode. Schoenen met blokhak zien er tegenwoordig hip en modieus uit en niet meer zo lomp als een paar jaar geleden. Blokhakken kunnen heel hoog zijn, maar er zijn ook volop schoenen met lage blokhakken.

Comfortabele slippers

En als het helemaal lekker moet zitten? Geen probleem, ook dit jaar zijn de comfortabele slippers weer in de mode. De oude Birkenstocks kunnen dus gewoon weer aan. Maar je kunt ook in de winkel een nieuw paar halen, want voor deze zomer hebben veel schoenfabrikanten comfortabele slippers in de collectie opgenomen.

Espadrilles

Ook espadrilles zijn te vinden in de zomercollectie 2014 van zo’n beetje ieder schoenmerk. Espadrilles zijn het deze zomer helemaal. Het zijn dan ook heerlijke zomerschoenen die je net zo goed tijdens het shoppen kunt dragen als op het strand.