Als je heel smalle of juist heel brede voeten hebt kan het heel lastig zijn om schoenen en laarzen te vinden die je goed passen. En goed passende schoenen zijn heel belangrijk. Gelukkig zijn er veel goede schoenmerken die schoenen in breedtematen (wijdtematen) maken, Dit zijn schoenen en laarzen die breder of smaller zijn dan normaal. Speciaal voor mannen en vrouwen met voeten met een afwijkende breedte.

Schoenen met wijdtematen

De schoenmaat die normaal gesproken wordt aangeven is de lengtemaat. Je hebt bijvoorbeeld lengte maat 39 of 40. Sommige merken bieden daarnaast ook schoenen van één maat aan in verschillende breedtematen. Deze tweede maat komt helaas niet zo heel veel voor. Maar voor dames en heren met een smalle of juist brede voet is het verstandig eens te kijken naar de schoenfabrikanten die dat wel doen.

Wijdtematen worden niet met een getal maar met een letter aangeven. Waarbij G (gemiddeld) de standaard breedtemaat is. Dit zijn de wijdtematen:

E = schoenen voor een zeer smalle voet
F = schoenen voor een smalle voet
G = schoenen voor een gemiddelde voet
H = schoenen voor een iets bredere voet
K = schoenen voor een brede voet
M = schoenen voor een heel brede voet

Wie maakt schoenen met wijdtematen en waar koop je ze?

Veel bekende merken maken mooie schoenen met breedtematen hebben. In alle soorten, van netjes en feestelijk tot super-sportief. Je moet alleen even weten waar je deze schoenen met breedtematen koopt.

Bij deze online schoenenwinkels kun je de wijdtemaat als selectiecriterium opgeven:

Welke breedtemaat heb je nodig?

Hieronder hebben we een tabel waarin je precies kunt zien welke breedtemaat je nodig hebt. Je moet wel eerst even meten wat de juiste breedte van de voet is.

  • Ga op blote voeten staan. Verdeel het gewicht gelijkmatig over beide voeten en ga goed rechtop staan.
  • Laat iemand anders met een meetlint de omvang meten (let op, de omvang, niet de breedte). Dat moet bij het breedste punt. Dat is bij het gewricht van de grote teen.
  • Zoek in onderstaande tabel de juiste breedtemaat op. Het is belangrijk dat je daarbij de goede lengtemaat hanteert.
  • Waarschijnlijk kom niet precies uit, rondt dan naar boven af. Iemand met lengtemaat 39 en een omvang van 24,0 cm heeft dus breedtemaat K (brede voet) nodig.
  • Valt je maat buiten tabel, dan heb je maat E (heel smal) of M (heel breed) nodig.
Bij de eerder genoemde beste winkels om schoenen in breedtematen te kopen kun je schoenen en laarzen in deze maten in overvloed vinden.
 
 
 
Onderwerpen:
Schoenen voor smalle voeten, schoenen brede voeten, wijdtematen schoenen, wijdtematen laarzen, schoenen met wijdtematen.