De jaren 70 zijn terug te vinden in de mode van deze zomer. Dat geldt ook voor de schoenmode. Bij je kleding in seventies stijl wil je immers wel een paar bijpassende schoenen dragen

Dat hoeven helemaal geen retro schoenen te zijn. Een paar espadrilles passen namelijk ook uitstekend bij de hippie jaren 70 stijl, en van espadrilles had in de seventies buiten Spanje en Zuid Frankrijk nog niemand gehoord.

Kijk voor bij een zomerse jaren 70 look vooral ook eens naar espadrilles met sleehak. Dit zijn compleet andere schoenen dan de meer traditionele espadrilles, maar espadrilles met sleehak passen helemaal bij de hippie-stijl uit de jaren 70. Met jeans met wijde pijpen en veel te grote flaphoeden.

Ook Romeinse sandalen doen het erg goed bij deze zomerse jaren 70 stijl, evenals mocassins en suede enkellaarsjes.

Voor de duidelijkheid. Het is de hippie stijl uit de jaren 70 die nu beroemd is. De flower power mode uit het begin van de seventies. Zoals gebruikelijk bij dit soort retro trends is de mode wel iets naar deze tijd aangepast. Met kenmerken die men in de jaren 70 echt nog niet kende, zoals bijvoorbeeld holografische prints.

De jaren 70 zijn ook terug te vinden aan de kleuren die gedragen worden. Zoals de voor die periode zo kenmerkende bruin/gele kleur. In de modellen van de schoenen vinden we de blokhakken en stompe neuzen uit de jaren 70 terug.

Onderwerpen:
Retro stijl schoenen, jaren 70 schoenen, seventies schoenentrend, hippie stijl trend.