Sendra is een merk schoenen dat vooral bekend staat om zijn western laarzen. Toch komen deze Sendra laarzen niet uit Amerika maar uit Spanje.

Sendra biedt vooral voor dames een mooi en breed assortiment aan hoge en lage laarzen. En lang niet allemaal in western stijl.

Bij Sendra kun je terecht voor laarzen en booties in alle soorten. Ze maken deze laarzen voor dames, en heren. Sendra weet jaarlijks weer met nieuwe opvallende modellen te komen. Het is een vernieuwend merk laarzen dat tot één van de belangrijkste ter wereld behoort.

Sendra anno 1913

De geschiedenis van Sendra gaat terug tot 1913 toen de Spanjaard Andres Sendra, zoon van een leerlooier, terug kwam van een reis naar Amerika. In de Verenigde Staten was hij helemaal enthousiast geworden van cowboy laarzen en eenmaal terug in Spanje begon hij in Almansa het schoenmerk Sendra Boots. Nu, een eeuw later, is Sendra één van de belangrijkste fabrikanten van laarzen ter wereld. Met een breed assortiment aan laarzen en booties voor dames en heren.

Sendra laarzen en booties

Sendra is namelijk een echte specialist in hoge en lage laarzen. Zowel voor dames als voor heren. 92% van het proces van het maken van Sendra laarzen gebeurt met de hand. Het snijden, het vormgeven, het boren, het borduren, .., je mag Sendra laarzen gerust met de hand gemaakte laarzen noemen. En dat tegen een prijs die ook voor de gewone consument betaalbaar is. Voor het maken van een Sendra laars of bootie zijn gemiddeld 250 stappen nodig.

Zie ook: Meer cowboylaarsjes en cowboylaarzen


Onderwerpen:
Sendra laarzen, western laarsjes, Sendra cowboylaarsjes, cowboy boots, Sendra cowboylaarzen. Sendra booties.