De meest populaire cowboylaarsjes van Nederland komen niet uit Amerika maar uit Spanje. Het Spaanse Sendra is toonaangevend voor wat betreft schoenen, laarsjes en laarzen in western stijl. Er zijn Sendra cowboylaarsjes en westernlaarsjes voor zowel dames als heren, plus nog een mooie collectie Sendra schoenen.

Koop hier goedkoop Sendra schoenen en laarzen

Sendra laarzen en schoenen zijn bij diverse grote en bekende schoenenwinkels in Nederland goedkoop verkrijgbaar. Kijk bij hun onderstaande aanbod aan Sendra schoenen en laarzen voor alle schoenen, laarzen en laarsjes van dit unieke schoenmerk.

Sendra schoenen, laarsjes en laarzen zijn allemaal in western stijl, maar bij het ene model is dat duidelijker zichtbaar dan bij het andere model. Er zijn overduidelijke cowboylaarzen met een uitbundig western design, met cowboyprints en studs, maar ook laarzen en laarsjes waarbij die western stijl meer subtiel aanwezig is. Op deze pagina zie je van beide soorten Sendra laarzen voorbeelden. Kijk bij het bovengenoemde aanbod voor nog veel meer Sendra schoenen en laarzen in verschillende stijlen en modellen.

Je hoeft dan ook niet meteen een cowboy of cowgirl te zijn om Sendra laarzen te dragen. Ook als je op zoek bent naar een paar stoere laarzen of laarsjes is Sendra een echte aanrader.

De echte westernprints zijn niet verplicht, maar bij Sendra boots horen wel aardetinten. Licht of donker, vaak met een roodachtige tint.

Informatie Sendra Boots

Zoals we al schreven, Sendra is ondanks de zeer Amerikaanse stijl van de Sendra schoenen en laarzen niet afkomstig uit Amerika, maar uit Spanje. Maar het was natuurlijk wel de inspiratie voor deze western boots die uit Amerika kwam. En voor die inspiratie moeten we meer dan een eeuw terug.

Het Spaanse schoenmerk werd namelijk al in 1913 opgericht. De oprichter was Andres Sendra, de zoon van een leerlooier die terug kwam van een rondreis door Amerika. In de USA raakte hij in de ban van de cowboylaarzen en terug in Spanje ging hij met het door zijn vader gelooide leer deze cowboylaarzen namaken.

Dit was het begin van Sendra Boots, de grootste fabrikant van cowboylaarzen, cowboylaarsjes en schoenen in western stijl van Europa.

Westernboots van hoge kwaliteit

En na een eeuw bestaat nog steeds een groot deel van de productie van Sendra schoenen en laarzen uit handwerk. Meer dan 90% gebeurt met de hand. Snijden, boren, borduren, vormgeven, het gebeurt nog allemaal ambachtelijk en met veel zorg. En dat is te merken aan de hoge kwaliteit van alle laarzen en schoenen van Sendra.

Kijk bij het bovenaan genoemde aanbod van Sendra schoenen voor alle schoenen, laarzen en laarsjes van dit unieke schoenmerk en voor alle prijzen.

Zie ook:


Foto’s: Sendra

Onderwerpen:
Sendra schoenen dames, booties, Sendra cowboylaarzen aanbiedingen, Sendra laarsjes online kopen, goedkope Sendra laarzen.