Zou je het liefst iedere dag een paar sneakers met een ander design willen dragen? Dan is de Shiftwear schoen iets voor jou. Deze schoenen kun je via e-ink ieder uiterlijk van je keuze geven. En deze keer op keer veranderen.

Er wordt gebruik gemaakt van soortgelijke E-ink als op ebook readers die kleur kunnen weergeven. Flexibele displays met deze inkt wordt aan de gehele buitenzijde van de schoen gebruikt zodat je deze iedere kleur of patroon kunt geven. De Shiftwear schoenen kunnen via een app op je mobiele telefoon van een nieuw design worden voorzien.

Je kunt zelfs animaties op je schoenen laten afspelen!

De designs en animaties kun je zelf maken, dat is natuurlijk het leukste. Maar gebruikers en ontwerpers kunnen ook via Shiftwear hun eigen ontwerpen aan andere verkopen.

De Shiftwear schoenen zijn via een crowdfundingcampagne te koop waarbij het benodigde bedrag al ruimschoots gehaald is. De prijs bij Indiegogo bedraagt 150 dollar, maar voor de verzending naar Nederland of Belgiƫ komt er nog een verzendbedrag van 50 euro bij.

Om de beelden te kunnen tonen zijn de schoenen voorzien van accu die draadloos kan worden opgeladen. Ondanks de techniek kunnen de e-ink schoenen in de wasmachine worden gewassen en zijn ze bovendien tot vijf meter diep waterdicht.