Sioux schoenen zijn instappers geïnspireerd op de traditionele Indiaanse mocassins. Dat zijn schoenen zoals deze bijvoorbeeld door de Noord-Amerikaanse Sioux Indianen werden gedragen.

Natuurlijk zijn de Sioux mocassins helemaal aan deze tijd en aan de westerse eisen aangepast. Het zijn moderne schoenen geworden, met de voordelen van de traditionele mocassin maar ook met de voordelen van moderne comfortabele schoenen.

Hier kun je online Sioux schoenen goedkoop kopen

De Sioux schoenen zijn in Nederland bij diverse bekende en lokale schoenenwinkels te koop. Hieronder vind je de beste winkels om Sioux schoenen en laarzen te kopen. Dit zijn de winkels met het beste assortiment en de laagste prijzen.

Bij deze winkels koop je veel meer Sioux schoenen dan alleen mocassins, maar daarover later meer. Eerst gaan we terug naar het begin.

Sioux mocassins

In 1954 nam Peter Sapper, de oprichter van het Duitse schoenenmerk Sioux, een gewaagde stap door schoenen te gaan maken volgens de traditionele Sioux methoden. Het werd een groot succes, de mocassin zoals wij die nu kennen was geboren. Bijna ieder groot schoenenmerk heeft tegenwoordig mocassins in de collectie die vaak afgeleid zijn van de mocassins van het schoenmerk Sioux.

Andere Sioux schoenen

Mocassins vormen nog steeds een belangrijk deel van het assortiment van Sioux, maar het schoenenmerk maakt nu veel meer soorten schoenen. naast mocassins zijn dat vooral andere instappers. Bijvoorbeeld ballerina’s voor dames en stijlvolle leren instappers voor heren.

Maar in de loop der tijd is het aanbod aan Sioux schoenen steeds breder en groter geworden. Zo vind je in de huidige Sioux collecties ook enkellaarsjes en andere booties, veterschoenen en sneakers. Zowel voor dames als heren is er een grote variëteit in Sioux schoenen en laarzen.

Een innovatief merk schoenen

Dat Sioux van een onbekende indiaanse schoen een geheel nieuw soort moderne schoen maakte is hun grootste prestatie geweest, maar Sioux heeft meer innovaties op zijn naam staan. Zo kwamen ze in 1957 met de Autoped, de eerste schoen speciaal voor automobilisten. Later volgde de Intarsia, een streetwear schoen met noppenzool.

Informatie schoenfabrikant Sioux

De Duitse televisiezender SWR (ADR 3) maakte een documentaire over schoenfabrikant Sioux. Hieronder kun je deze reportage bekijken.

Kijk bij de bovenstaande aanbevolen online winkels om te zien wat er allemaal aan Sioux schoenen te koop is en wat dit schoeisel kost.

Foto / video: Sioux

Onderwerpen:
Sioux mocassins, instappers, Sioux schoenen, Sioux moccasins, dames, heren
.