Slider schoenen zijn een opvallende mix van een slipper en een instapper. In het Nederlands zou je deze variant op de instapper een “inschuiver” kunnen noemen. Een slider schoen is helemaal open aan de achterkant (zoals een slipper), maar aan de voorkant gesloten (zoals een instapper).

Dit vrij nieuwe soort schoenen wordt onder andere gemaakt door Toral, La Strada en Kanna.

Robert Clergerie

Slider espadrilles

Kijk bij Kanna vooral eens naar hun espadrille sliders. Dit zijn slider schoenen met een zool van touw onder een half open espadrille met een leren voetbed en een zacht su├Ęde bovenkant. De Spaanse espadrille-speciaist Kanna levert hiermee een zeer zomerse versie van de slider schoen af.

Kanna

Slider loafers

De sliders van Toral en La Strada lijken meer op een traditionele loafer. Of eigenlijk, een halve loafer, want de achterkant van deze schoenen is geheel open. Hierdoor ontstaat er een opmerkelijke mix van een nette schoen en een slipper.

Toral
La Strada
En zo zullen we deze zomer nog meer van deze sliders zien. Ideaal bij warm weer. Bij de aanbiedingen schoenen kun je zien welke schoenenwinkels acties hebben. Goede kans dat je daar een paar mooie slider schoenen met korting kunt kopen.

Onderwerpen:
Sliders, slider schoenen, instappers, instapschoenen.