Instappers, bootschoenen, mocassins, en nu ook de slip on sneakers. Het valt niet altijd mee om een schoen juist te rubriceren. Maar dat is ook niet altijd nodig. Als een schoen maar lekker zit en er mooi uitziet!

De slip on sneakers zijn weer een nieuwe benaming voor vrijetijdsschoenen die vooral veel van bootschoenen weg hebben. Het zijn lichte sneakers waarin je zo in en uit kunt stappen.

De Nederlandse benaming van de slip on sneaker is dan ook de instap-sneaker of de stap-in sneaker.

Tip: Kijk hier voor honderden slip on sneakers.

De sneaker versie van de bootschoen

De meeste slip on sneakers lijken sterk op bootschoenen omdat ze vaak een zomerse witte zool hebben. Het materiaal waarvan ze gemaakt zijn doet echter meer aan sneakers denken. Het was dan ook Vans die de slip on sneakers heeft uitgevonden. Maar inmiddels maken veel meer merken slip on sneakers. Het gaat daarbij vooral om modieuze merken als Marc Jacobs, Zara, Saint Laurent, Dsquared, Paul Green, Prada en natuurlijk Vans.

Bij sommige van deze slip on sneakers is het sneakermodel duidelijk zichtbaar. Dan zijn het vaak in feite sneakers zonder veters. Dit zijn de meest letterlijke slip on sneakers. Maar er worden ook slip on sneakers uitgebracht die veel verder af staan van deĀ  traditionele sneakers. De slip on sneakers zijn vaak gemaakt van textiel (canvas) en soms van leer.

Kijk voor mooie slip on sneakers tegen een lage prijs in het bovenaan genoemde overzicht met slip on sneakers of kijk bij de beste online schoenenwinkels om sneakers te kopen te vinden op Beste Sneakers Kopen.

Zie ook: Sneakers tips


Onderwerpen:
Slip on sneakers dames, heren, instap sneakers, stap in sneakers, instapsneakers.