Slippers

Slippers zijn de meest zomerse schoenen die er bestaan. Bijna iedereen heeft wel een paar slippers voor de zomer paraat staan. Slippers kun je grofweg onderverdelen in teenslippers en badslippers. Hier alle informatie over beide soorten slippers.

Informatie slippers kopen

Wat zijn slippers?

Het woord slipper komt van het Engelse woord to slip (glijden). Dat betekent niet dat je op slippers gauw onderuit glijdt, maar wel dat het schoenen zijn waar je makkelijk met je voeten in glijdt. Een soort instapper dus, maar in het geval van de slipper wel met “zo min mogelijk schoen”. De slipper is namelijk een schoen die min mogelijk van de voet afdekt. Vooral bij de teenslippers is dat goed zichtbaar. Een teenslipper is niet veel meer dan een voetbed met een bevestiging die er voor moet zorgen dat de schoen aan je voet blijft zitten.

De Engelstaligen zelf noemen slippers overigens helemaal geen slipper. In het Engels heten ze flip flops. In Vlaanderen worden teenslippers ook wel teensletsen of sleffers genoemd.

Soorten slippers

Zoals we al schreven. Je kunt slippers onderverdelen in badslippers en teenslippers.

Badslippers zijn het langst bestaande model. Hierbij zorgt een kleine kap er voor dat de schoen aan je voet blijft zitten. Bij een teenslipper neemt een klein stukje leer, rubber of plastic tussen de tenen die taak op zich.

Teenslippers

Een teenslipper bevat dus een minimum aan materiaal. De voet wordt zoveel mogelijk bloot gehouden voor een optimale koeling. Veel meer dan een zool met een minimale verbinding om deze zool aan de voet vast te houden is de basis teenslipper niet. Dat neemt overigens niet weg dat er voor dames en meisjes heel veel teenslippers zijn met versieringen en decoratie.

De meeste teenslippers zijn gemaakt van rubber. Maar er zijn ook teenslippers van leer of plastic. Opvallend veel goede teenslippers worden in Brazilië gemaakt. Het land dat bekend staat om zijn goede kwaliteit natuurrubber.
Kijk hier voor de beste teenslippers

Badslippers

De badslipper is de meest klassieke slipper. Enkele jaren geleden leken deze slippers helemaal weggedrukt te worden door de teenslipper maar de badslippers zijn dan ook helemaal terug van weggeweest.

Door hun hoge draaggemak zijn badslippers vooral bij mannen populair. Bovendien hebben badslippers een sportief imago (ze worden niet voor niets ook wel sportslippers genoemd). Het zijn dan ook vooral sportmerken die ze maken zoals Adidas, Puma en Nike.

Zoals de naam al aangeeft zijn badslippers vooral ontwikkeld voor gebruik bij het zwembad. Het daarom vooral om kunststof slippers die goed tegen water kunnen. Maar er zijn ook rubberen badslippers en meer modieuze leren badslippers.
Kijk hier voor de beste badslippers

De beste slipper merken

Laten we nu eerst eens kijken naar wat de beste slippers zijn.

Beste slippers dames

Het is verbluffend hoeveel keuze er aan damesslippers is, en hoe deze slippers voor dames in stijl en uitstraling kunnen verschillen. Je hebt hele basic teenslippers voor dames, maar ook uitbundige modieuze slippers met unieke details en versieringen. Heel extreem op dit gebied zijn de fluffy slippers (met schapenvacht) van Ugg,

De damesslippers van modieuze merken als Ella Cruz en Lazamani vallen in de tweede categorie terwijl de meer eenvoudig ogende slippers worden gemaakt door onder andere Ipanema, Reef en Havaianas. Maar vergis je niet, deze op het ook basic slippers zijn van topkwaliteit en gemaakt van zeer goede materialen.

En natuurlijk zijn de comfortabele Birkenstocks ook al jaren populair als damesslippers.

Beste slippers heren

Heren stellen bij hun slippers vooral prijs op gemak en comfort. Herenslippers zijn dan over het algemeen ook eenvoudige slippers om te zien, zonder tierelantijnen en met niet al te veel verschillende kleuren. Meestal zijn slippers voor heren in twee kleuren of één kleur en een logo uitgevoerd.

Het zijn dan ook vooral de sportmerken die bij herenslippers populair zijn. Adidas, Nike, Puma, maar ook surfmerken als O’Neill, Brunotti, Reef, Quiksilver en Rip Curl. En de Braziliaanse teenslippers van Havaianas zijn ook bij mannen een grote hit.

De beste slippers voor meisjes

Maar een heel groot deel van de slippers die aangeboden en verkocht worden betreft kinderslippers. En net zoals de keuze uit verschillende damesslippers veel groter is dan herenslippers, zo zijn er meer verschillende meisjesslippers als jongensslippers.
Meisjes stellen een mooi uiterlijk en de juiste uitstraling bij hun slippers zeer op prijs. Meisjesslippers zijn dan ook in vele kleuren en designs beschikbaar, met veel verschillende prints zodat veel slippers in vele uitvoeringen uitgebracht worden. Ook worden bij sommige slippers voor meisjes de versieringen als lintje, kraaltjes en frutsels niet geschuwd.

Birkenstock slippers

Heel bekende slippers zijn de bekende birkenstocks, zoals de slipper van het Duitse schoenenmerk Birkenstock meestal genoemd worden. Birkenstocks zijn een heel anders soort slippers dan bijvoorbeeld de teenslippers van Amazonas of de sportslippers van Adidas. De Birkenstock slippers zijn zeer comfortabele schoenen met een dikke zool en een meer dan uitstekend voetbed. De echte birkenstocks van het originele merk staan bekend om hun ultieme draagcomfort. Op deze slippers kun je de hele dag wandelen.
Meest populaire Birkenstock slipper is de Birkenstock Gizeh die als beste slipper is getest. Maar het schoenenmerk maakt nog veel meer mooie en comfortabele slippers zoals de  Birkenstock EVA slippers van kunststof en de big buckle slippers met een grote gesp. Birkenstocks worden vooral door vrouwen gedragen, maar er zijn ook Birkenstocks voor mannen, met vaak een wat stoerder kleurtje.
Een nadeel van de originele Birkenstock slippers is de prijs die evenals de kwaliteit hoog is. Er zijn wel goedkopere alternatieven voor birkenstocks, schoenen van andere merken die er heel erg op lijken. Maar de kwaliteit is lang niet altijd van hetzelfde niveau.

Meer informatie over slippers