Slipper zijn heerlijk luchtige schoenen voor de zomer. Ook bij jongens zijn slippers erg populair. Daarom kijken wij hier naar de beste slippers voor jongens / jongensslippers.

Lang niet iedere jongensslipper is namelijk even goed. En lang niet ieder model slipper is even geschikt om mee te spelen. Loopt de jongen de hele dag op de slipper of wordt deze alleen aan de rand van het zwembad gedragen? Dat maakt heel veel uit voor de eisen die aan slippers voor jongens gesteld worden.

Jongensslippers en kinderslippers

De meeste slippers die jongens dragen kunnen evengoed voor meisjes aangeschaft worden. De meeste kinderslippers zijn zowel voor jongens als voor meisjes geschikt. Er zijn echter ook kinderslippers die specifiek als jongensslippers verkocht worden. Waarin verschillen deze specifieke slippers voor jongens van kinderslippers?

Meestal zit dat verschil tussen jongensslippers en kinderslippers hem in de details. Slippers voor jongens hebben geen felle meisjesachtige kleuren als roze, rood en geel, maar zijn uitgevoerd in neutralere kleuren als zwart, blauw en bruin. Hun uiterlijk is wat stoerder, vaak zijn ze gemaakt van leer en ze zijn sterker. Er moet immers op geravot kunnen worden.

Slippers voor het zwembad of voor op straat?

Waarom koop je de jongensslippers? Zijn ze alleen bedoeld om even snel aan te schieten op het strand, bij het zwembad of in de tuin? Of moet er echt op deze slippers gelopen worden? Voor aan de rand van het zwembad of op het strand kun je volstaan met kunststof slippers voor jongens. Aangezien er waarschijnlijk meer blootvoets dan op de slippers gelopen wordt is het uiterlijk belangrijker dan de kwaliteit. Je kunt hier volstaan met eenvoudige badslippers of teenslippers. Slippers voor jongens die je snel en makkelijk kunt aanschieten. De jongensslippers zijn in dit geval meer accessoires dan schoenen.

Het wordt een ander verhaal als het de bedoeling is dat de slippers ook op straat gedragen worden. Eenvoudige steenslippers en badslippers geven namelijk niet of nauwelijks steun en de drager van deze jongensslippers zal onwillekeurig gaan ‘klauwen’ om te voorkomen dat de slipper van de voeten valt. De hiel lijkt dan een eigen leven te gaan leiden en beland soms zelfs naast de slipper. Ook veranderen dit soort slippers je manier van lopen, je gaat korte stapjes maken. Dit alles kan vele lichamelijke klachten geven, bijvoorbeeld met de achillespees en het bindweefselband op de voetzolen.

Slippers voor jongens waarop je goed kunt lopen

Kies als je veel op de slippers loopt voor slippers met een goed voetbed die ook de hiel ondersteunen. Meestal kom je dan terecht bij jongenssandalen in plaats van jongensslippers.

Goede merken die slippers voor jongens maken met een heel goed voetbed zijn Betula en Birkenstock. Kijk bij de bovenstaande overzichten met aanbiedingen van jongensslippers en kinderslippers voor de slippers voor jongens van deze en andere merken. Het betreft aanbiedingen van alle belangrijke schoenenwinkels in Nederland.