Veel schoenen zijn gemaakt van leer. Maar canvas is een materiaal dat steeds meer aan populariteit wint. Canvas schoenen zijn lang niet meer uitsluitend zomerschoenen, canvas schoenen kun je het hele jaar dragen. Ook de populaire sneakers van Vans en Converse zijn bijvoorbeeld van canvas gemaakt.

Canvas schoenen ademen goed, daarom zijn ze voor de warme zomerse maanden zeer geschikt. Maar canvas schoenen kun je het hele jaar door dragen. Ze zien er sportief en hip uit. En canvas schoenen zijn lekker licht aan je voeten.

>>> TIP: Kijk bij de aanbiedingen van canvas schoenen voor honderden canvas sneakers en andere canvas schoenen voor dames, heren en kinderen tegen een lage prijs.

Zoals we al schreven. Vooral Vans en Converse hebben veel canvas schoenen in hun collectie. Maar er zijn meer merken die canvas schoenen van hoge kwaliteit maken. Denk daarbij aan Keds, Jack & Jones en G-Star. Modieuze schoenen, sportief en netjes tegelijk. Aangenaam om te dragen, ook als de temperaturen flink stijgen.

Wat is canvas?

Maar wat is canvas eigenlijk? Canvas is geen naam van een materiaal zoals veel mensen denken, maar het is een benaming voor werkwijze waarbij draden worden geweven tot een sterk materiaal waarvan je zelfs scheepszeilen, zonneschermen en schoenen kunt maken. Deze draden zijn meestal van katoen, maar canvas schoenen kunnen ook gemaakt zijn van polyester draden. Vaak is het een mix van die twee.

Voordelen canvas schoenen

Waarom worden zoveel schoenen van canvas gemaakt? Canvas is verbazend sterk, maar er zijn meer voordelen. Canvas ademt goed, droogt snel en is een licht materiaal. Dit verklaart waarom zoveel zomerschoenen van canvas worden gemaakt. Maar ook bij sportschoenen en sneakers is canvas populair. Canvas schoenen zijn heel zweetbestendig.

Zie ook: Sneaker tips

Foto’s: Vans

Onderwerpen:
Canvas schoenen, dames, heren, kinderen, canvas sneakers.