Het is al lang niet meer “verplicht” om een paar zakelijk ogende zwarte of bruine schoenen te dragen onder een net pak. Tegenwoordig mag alles, zelfs sneakers.

Er zijn nog genoeg mannen van de oude stempel die hun neus ophalen voor een stel sneakers onder een pak, maar een moderne zakenman deinst niet terug voor een paar gympen onder zijn nette kostuum. Een kwestie van zelfvertrouwen en een open mind.

Maar zelfbewust of niet, natuurlijk moet zo’n paar sneakers wel aan enkele eisen voldoen. Ten eerste moeten het sneakers van één van de betere merken zijn.

Ook mogen de sneakers niet te kleurig zijn. Dat betekent, niet meer dan twee verschillende kleuren. Meer verschillende tinten binnen een kleur kunnen wel. Wil je iets meer kleur aanbrengen? Speel dan met de kleur van de veters. Hiermee kun je heel mooie effecten bereiken die heel stijlvol ogen.

Donker gekleurde sneakers zijn het best geschikt als alternatief voor wat meer formele schoenen. Bruine, zwarte of donkerbruine sneakers kunnen heel netjes staan onder een pak.

Maar de laatste tijd zien we vooral veel lichte sneakers onder een pak. Heel veel wit, maar onder lichtgekleurde pakken ook knallende kleuren als lichtblauw, groen en oranje. Minder geschikt voor zakelijk gebruik, wel voor een avondje of dagje uit.

Ook minder geschikt zijn sneakers met dikke zolen, luchtkussens of luchtgaten. Sneakers kunnen als schoenen onder een pak, maar ze moeten er wel stijlvol uitzien. Je gaat niet verkleed als schooljongen.

Sneakers passen tegenwoordig wel in de dresscode op kantoor, en als je je aan bovenstaande spelregels houdt zal niemand er er aanstoot aan nemen. En om stijlvol uit te gaan ziet een pak met daaronder sneakers er prima uit. Bovendien heb je dan meteen schoenen aan je voeten die heerlijk lopen en dansen.

Zie ook: 

 
Onderwerpen:
Nette sneakers, business sneakers zakelijk, geklede sneakers, sneakers onder een pak dragen, representatieve sneakers kantoor.