Snipe schoenen zijn schoenen die bijzonder duurzaam zijn. Deze schoenen en laarzen worden heel verantwoord geproduceerd en zijn goed voor natuur en menselijk lichaam.

Snipe leeft minder dan andere schoenfabrikanten van seizoen naar seizoen. Snipe werkt aan eenvoudige functionele schoenen met een hoog draagcomfort die je vele jaren kunt dragen.

Let op! We hebben geen aanbevolen winkels voor Snipe schoenen. Kijk hier voor alternatieven.

Dit alles betekent overigens niet dat Snipe saaie schoenen maakt. Integendeel. Snipe schoenen mogen dan verantwoord zijn, het zijn ook mooie schoenen om te zien, en ze zijn er in tal van modellen. Van slippers en sandalen tot laarzen, sneakers en booties.

De meest milieuvriendelijke Snipe schoen is de Snipe100. Dit is de eerste volledig composteerbare schoen. Deze schoen is gemaakt in samenwerking met de Universiteit van Vigo.

Maar ook andere Snipe schoenen worden milieuvriendelijk geproduceerd van ecologisch verantwoorde materialen. Zo is het leer chroomvrij. Bij andere merken wordt leer over het algemeen met chroom gelooid. Dit zware metaal kan via de huid in de stofwisseling komen. Bij Snipe schoenen loop je dat risico niet. Ook zijn alle gebruikte materialen nikkelvrij en de zool en veters zijn gemaakt van natuurlijke materialen. De voetbedden zijn recyclebaar en alle plastic onderdelen van Snipe schoenen zijn gemaakt van gerecyclede PET flessen.

Snipe is een Spaans schoenenmerk uit Valencia. Het is een familiebedrijf dat al generaties lang schoenen maakt. De overgrootvader van de huidige eigenaar maakte al echte Spaanse espadrilles. De naam Snipe wordt sinds de jaren 80 gebruikt