Sperry schoenen zijn casual schoenen van het merk Sperry Top-Sider. Sperry schoenen zijn in de meeste gevallen bootschoenen, zomersneakers en andere zomerschoenen, al hebben ze ook een kleine wintercollectie.

Sperry Top-Sider is de officiƫle naam van dit Amerikaanse schoenmerk dat tegenwoordig eigendom is van de outdoorkleding-fabrikant Wolverine World Wide.

Beste winkels om goedkoop Sperry schoenen te kopen

Sperry schoenen kom je met name in de zomer bij veel Nederlandse schoenenwinkels tegen. Hieronder vind je de beste online winkels met het grootste aanbod aan Sperry schoenen tegen de laagste prijzen.

De beroemde Sperry bootschoenen

Het schoenmerk Sperry Top-Slider is in 1935 opgericht en maakte meteen naam door als eerste bootschoenen uit te brengen.

Oprichter Paul A. Sperry was zowel uitvinder als matroos, en bedacht de schoen nadat hij van zijn boot het water ingegleden was. Zijn bootschoenen beschikte over een antislip-zool die wit van kleur waren zodat ze geen strepen op het dek achterlieten.

Het profiel van de poten van zijn cocker-spaniƫl waren het voorbeeld voor het profiel van zijn eerste bootschoenen. Het was Sperry namelijk opgevallen dat zijn hond heel goed van en heuvel af kon rennen zonder weg te glijden.

Aanvankelijk was de Top-Sider een schoen voor watersporters, maar al snel ontdekte de Amerikaanse marine de bootschoen en maakte van Sperry Top-Sider een groot merk.

In de loop der tijd wisselde het schoenmerk diverse malen van eigenaar. Tegenwoordig is het in bezit van Wolverine World Wide dat ook eigendom is van vele andere bekende schoenmerken zoals Hush Puppies, Merrell, Sebago, CAT schoenen (Caterpillar schoenen), Keds, Saucony en natuurlijk Wolverine.

Andere Sperry schoenen

Na al die jaren zijn bootschoenen nog steeds het belangrijkste soort schoenen voor Sperry Top-Slider, en de bootschoenen van dit merk staan nog steeds op eenzame hoogte.

Het aanbod aan Sperry schoenen is echter niet bij bootschoenen blijven steken. Ook andere soorten schoenen voor mannen, vrouwen, meisjes, jongens en zelfs baby’s worden door Sperry Top-Slider gemaakt. Bijvoorbeeld sandalen, instappers, espadrilles en sneakers. Veel zomerschoenen, maar ook laarzen, nette oxfords en behaaglijke pantoffels.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbevolen winkels voor het totale assortiment tegen lage prijzen.

Zie ook: Bootschoenen, tips en aanbiedingen


Onderwerpen:
Sperry Top Sider schoenen, sneakers, Sperry schoenen, Sperry bootschoenen, zomerschoenen heren.