Last van stinkende sneakers of andere stinkende schoenen? Deo of parfum in je schoen spuiten is een optie, maar hier hebben we betere tips voor het voorkomen en behandelen van stinkende sneakers en andere stinkende schoenen.

In de vriezer

Een bekende truc is de schoenen in een plastic zak doen en deze in de vriezer leggen. Temperaturen onder de nul graden doden de bacteriƫn die de stank veroorzaken. Je kunt ze dus ook gewoon bij vriesweer buiten zetten. Meer informatie sneakers in de vriezer.

Schoenen buiten laten luchten

De sneakers buiten zetten is ook als het niet vriest handig. Al was het maar dat die stinkschoenen buiten staan. Zet ze wel onder een afdakje.

Zakje vanille poeder

Tip van Oma. Ga naar de supermarkt, koop daar op de bakafdeling zo’n zakje vanillepoeder en doe een zakje in elke schoen. De vanille absorbeert stank en zweet en laat je schoenen ook nog eens lekker ruiken (als je van vanille houdt).

Na gebruik kranten er in

Voorkomen is beter dan genezen. Heb je in de schoenen gezweet? Stop er dan nadat je ze uitgetrokken hebt kranten in. Deze nemen het vocht op.

Goede sokken

In het kader van voorkomen is beter dan genezen, goede sokken die zweet opnemen helpen ook goed. Denk eens aan microvezel sokken. Deze nemen veel vocht op. En als je voeten dan toch dreigen te gaan stinken, strek dan een nieuw paar sokken aan.

Talkpoeder

Talkpoeder op de huid van de voeten wordt ook vaak gebruikt om zweten (en stinken) tegen te gaan.

Voetendeodorant

Bij de drogisterij en de schoenenwinkel kun je ook speciale voetendeodorant kopen. Hoewel speciaal? De werking verschilt niet veel van die van gewone (veel goedkopere) deodorant.

In de wasmachine

De meningen zijn verdeeld, en je moet het ook alleen met canvas sneakers doen (niet met leren sneakers), maar volgens veel fabrikanten en schoenenwinkels kunnen sneakers gewoon in de wasmachine. Was ze nooit heter dan 40 graden en voor de schoenen en wasmachine is het beter als je de gympen in een handdoek wikkelt. Geef ze ook de tijd om te drogen, gewoon aan de waslijn. Critici wijzen op het gevaar van het loslaten van de lijm, daarom is het belangrijk dat je de sneakers niet heter dan 40 graden wast en ze niet in de wasdroger doet.

Zie ook: 

Onderwerpen:
Stinkende sneakers, zweetgeur sneakers, zweetvoeten, sneakers stinken, transpiratie geur sneakers.