Suède is een materiaal dat je dit seizoen heel veel in de mode tegenkomt. En schoenen zijn daar natuurlijk geen uitzondering op. Suède is immers een materiaal dat zich heel goed voor schoenen en laarzen leent.

Suède is een materiaal dat heel zacht is en er warm uitziet. Met suède bedoelen we de binnenkant van leer. In tegenstelling tot de veel ruwere buitenkant lijkt de binnenkant wel op stof. Het is zo zacht dat het niet alleen voor schoenen wordt gebruikt maar ook voor kleding.

Bij suède denken veel mensen aan de kleur bruin. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat dit materiaal in de jaren 70 erg populair was, en toen werd er veel bruin gedragen. Deze retro suède schoenen en laarzen zie je nog steeds, maar suède kan iedere kleur hebben. Vooral bij donkere tinten blauw, rood en geel komt suède goed tot zijn recht.

Alle suède schoenen en laarzen bij elkaar

Wil je weten wat er allemaal aan mooie suède schoenen en laarzen te koop is? Kijk dan bij het aanbod van suède schoenen van alle modellen van alle schoenmerken. Hieronder vind je de aanbiedingen van vele duizenden suède schoenen voor dames en heren.

Suède laarzen en schoenen schoonmaken

Suède laarzen en schoenen schoonmaken is altijd een dingetje. Dit materiaal heeft namelijk een open structuur waardoor vuil en makkelijk aan hecht. Dit is het nadeel van suède schoenen en laarzen. Wat te doen als je een vlek in je mooie suède laarzen of schoenen hebt? Antwoord: Vlekken kun je het beste weg borstelen met een speciale suède borstel Hardnekkige vlekrestjes kun je daarna eventueel nog wegwerken met een suède gom, maar een gewoon gummetje voor potlood kan ook helpen.

Maar nog beter is het om suède tegen vlekken te beschermen door deze af en toe met een speciale spray te behandelen. Een suède spray beschermt je kostbare schoenen en laarzen tegen vuil, vocht en vet en het voorkomt heel wat poetsen.

Onderwerpen:
Suede schoenen dames, suède schoenen heren, suede laarzen, schoonmaken, spray.