Niet alle leren schoenen zijn vergelijkbaar. Je hebt verschillende soorten leer. De meeste leren schoenen zijn van glad leer, maar je hebt ook andere materialen zoals lakleer en nubuck. En je hebt suede, de meest luxe leersoort. Hier kijken we naar suède schoenen.

Er is een groot verschil tussen suède en de andere genoemde leersoorten. Gladleer, nubuck en lakleer worden gemaakt van de buitenkant van het leer, suède leer is echter gemaakt van de binnenkant van de huid.

Dat is te zien aan de ruwheid van het leer. Suède is niet glad maar ruw, toch is de uitstraling meer luxe dan stoer. Ook is suède een warm materiaal en het voelt heel zacht aan. Als je een gladde leren schoen en een suède schoen naast elkaar houdt is het moeilijk voor te stellen dat het van hetzelfde basismateriaal (runderleer) is gemaakt.

Suède ziet er dus mooi en luxe uit. Maar het materiaal is ook kwetsbaarder dan leer dat van de buitenkant van de huid is gemaakt. Dat is niet vreemd als je nagaat dat de buitenkant van de huid van nature voor bescherming is bedoeld.

Mooie suède schoenen en laarzen

Kijk bij de aanbiedingen van suède schoenen voor de mooiste suède schoenen en laarzen tegen een aantrekkelijke prijs. Het betreft suède schoenen en laarzen voor dames, heren en kinderen.

Onderhoud suède schoenen

Suède heeft zijn zachte en luxe uitstraling te danken aan een grove vezelstructuur van het leer. Deze structuur heeft echter ook een nadeel, suède is kwetsbaarder dan andere leersoorten.

Voor het schoonmaken is daarom de suèdeborstel ontwikkeld waarmee je het vuil weg kunt borstelen. Doe dit borstelen altijd in één richting, zodat de kleine haartjes van het suède één kant op blijven staan. Dat oogt veel mooier.

Impregneren met een spray die vocht en vuil afstoot is aan te raden, maar schoencrème maakt het suède juist lelijk doordat het de haartjes van het leer hard maakt, aan elkaar laat plakken en dof van kleur maakt.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor de mooiste suède schoenen en laarzen tegen een lage prijs.

Zie ook: tips onderhoud en schoonmaken schoenen.

Onderwerpen
Suede schoenen onderhoud, suède laarzen.

Productselectie: Topshoe