Wandelsandalen zijn een uitstekend alternatief voor wandelschoenen als je gaat wandelen in een gebied waar het kwik hoog oploopt. Ook wandelsandalen geven veel grip en steun (al is dat laatste natuurlijk altijd minder dan bij een gesloten wandelschoen) maar zijn een stuk luchtiger om te dragen. Wat zijn de beste wandelsandalen? Kijk hier voor een test van deze outdoor sandalen.

Op de website TestResults.nl kun je de resultaten van de wandelsandalen test lezen. Deze test is door de outdoorspecialisten van de ANWB (hun magazine Op Pad) uitgevoerd. Ze testte de belangrijkste outdoor sandalen en wezen twee winnaars aan. De beste open sandalen en de beste gesloten sandalen.

Beste open wandelsandalen

Als beste open wandelsandalen werden de Tanza sandalen van Teva gekozen. Dat zal geen verbazing wekken want als er één merk is dat bekend staat om zijn outdoor sandalen dan is het Teva wel. De Teva Tanza is een heel comfortabele en heel sterke wandelsandaal die goede steun en grip geeft. Het voordeel van open wandelsandalen is dat ze zo min mogelijk materiaal bevatten waardoor ze licht en vooral luchtig zijn. Ook heeft een outdoor sandaal als de Teva Tanza maar weinig drukpunten waardoor zich niet snel blaren of andere irritaties zullen ontwikkelen. Kijk op TestResults.nl voor meer informatie over de test van de Teva Tanza wandelsandalen.

Beste gesloten wandelsandalen

De bekende en veelgeprezen Keen Newport sandalen werden uitgeroepen tot de beste gesloten wandelsandalen. Echt gesloten zijn deze outdoor sandalen van Keen natuurlijk niet (want dan waren het wandelschoenen), maar ze bevatten meer materiaal dan een open sandaal. Daardoor zijn ze iets minder koel om te dragen maar ze bieden wel veel meer bescherming. Het is een soort tussenversie tussen een wandelschoen en een gewone open sandaal. Bij dit soort wandelsandalen is de Keen Newport toonaangevend en de test bewijst dat dit ook terecht is.