The Flexx schoenen zijn Italiaanse schoenen die bijzonder licht en comfortabel zijn. The Flexx schoenen combineren de elegante stijl van Italiaanse damesschoenen met het beroemde Duitse draagcomfort. Dat is geen toeval want The Flexx is een Italiaans merk met Duitse roots.

De collectie The Flexx schoenen omvat veel instappers als ballerina’s en mocassins, sandalen, veterschoenen, sneakers en laarsjes. Allemaal voor dames want The Flexx is een echt damesschoenenmerk.

Goedkoop de schoenen van The Flexx kopen

Kijk bij de onderstaande aanbiedingen van The Flexx schoenen voor het aanbod van The Flexx schoenen in Nederland en België.

Informatie The Flexx schoenen

The Flexx is een Italiaans schoenenmerk dat in 2006 in opgericht door Axel Kaiser. Kaiser stamt uit een oud Duits schoenmakers geslacht maar emigreerde in 1976 met zijn ouders naar Italië.

The Flexx schoenen zijn heel zacht, licht, soepel en flexibel. De naam The Flexx is dus absoluut op zijn plaats. Voor de The Flexx schoenen wordt uitsluitend gebruik gemaakt van soepel runderlaar uit Toscane, de thuisbasis van The Flexx. De schoenen zijn zo soepel dat ze wel de handschoen voor de voet genoemd worden. Het zijn heel comfortabele schoenen om te dragen.

Flex and turn schoenen

De meeste The Flexx schoenen worden volgens de stitch and turn techniek gemaakt waarbij de zool aan het leer wordt bevestigd. Bij stitch en turn wordt het leer binnenstebuiten aan de buitenzool genaaid (stitch). Daarna wordt de schoen binnenstebuiten gekeerd om de binnenzool in de schoen te bevestigen (turn). De buitenzool van stitch and turn schoenen is bijzonder flexibel. De schoenen kunnen worden gedraaid en worden omgevouwen. In de praktijk betekent dit dat de schoenen met de voet meebewegen wat erg comfortabel aanvoelt.

Vanaf 2016 zijn The Flexx schoenen officieel ook in Nederland te koop. Kijk maar bij de eerdergenoemde aanbiedingen van The Flexx schoenen.

Zie ook:

Foto’s: The Flexx
Onderwerpen:
The Flexx schoenen, comfortabele damesschoenen, comfortabele schoenen dames.