Timberland is een Amerikaans schoenenmerk dat sportieve en casual schoenen maakt. De schoenen zijn geliefd bij bergbeklimmers en wandelaars, maar ook bij mannen en vrouwen die graag op sportieve casual schoenen lopen.

Timberland staat bekend als een lifestyle en outdoor schoenen merk. Timberland is  een grote naam op dat gebied. Ze maken tegenwoordig alle soorten schoenen en laarzen voor mannen, vrouwen en kinderen.

Sterke schoenen, sterke kleding

Timberland is een ambitieus merk schoenen dat niet comfortabel achterover leunt en van zijn status geniet. Het is een merk dat zijn geweldige schoenen continue blijft doorontwikkelen.

Timberland schoenen, laarzen en kleding zijn onvoorstelbaar sterk. Timberland wordt dan ook vaak als bedrijfskleding gebruikt. Daarom maakt het schoenmerk ook veiligheidsschoenen, werkhandschoenen en werkkleding.

Timberland heeft echter ook andere schoenen dan outdoor schoenen en werkschoenen in het assortiment. Wat te zeggen van ballerina’s, sandalen, babyschoenen, instappers, pumps, slippers en nette schoenen, Timberland is tegenwoordig van alle schoenmarkten thuis.

Geschiedenis Timberland

Timberland is in 1952 in het Amerikaanse Boston opgericht door de schoenmaker Nathan Swartz als de Abington Shoe Company. De naam Timberland wordt sinds 1978 gebruikt. De naam Timberland past beter bij het sportieve outdoor karakter van de schoenen.

Tegenwoordig wordt Timberland geleid door Jeffrey Swartz, een kleinzoon van oprichter Nathan Swartz.

In de jaren 90 maakte Timberland een grote bloeiperiode door. Populaire rappers omarmden toen de stoere schoenen met 4×4 zolen.

Na wat mindere jaren kondigt zich nu een nieuwe bloeiperiode aan. Outdoor schoenen en kleding zijn populair en zelfs de financiƫle crisis doet de omzet van dit soort schoenen niet afnemen. Daarbij is het opvallend dat veel van dit soort outdoor schoenen (zoals die van Timberland) nooit buiten de stad komen.

In 2011 is Timberland overgenomen door VF Corporation, het bedrijf dat ook de outdoor merken Eastpak, JanSport en Nautica in handen heeft, evenals de bekende mode merken Vans, Lee en Wrangler.

Kijk bij de eerder genoemde aanbiedingen van Timberland schoenen wat er allemaal aan schoenen en laarzen van dit stoere Amerikaanse merk te koop zijn en wat deze schoenen kosten bij Timberland verkooppunten in Nederland.

Onderwerpen:
Timberland schoenen, Timberland laarzen