Op Schoenenadvies geven we regelmatig tips met betrekking tot het onderhoud en schoonmaken van je schoenen. Hoe hou je je schoenen en laarzen mooi? En hoe zorg je er voor dat je lang van je schoenen kunt genieten? Hier tips voor het onderhoud van je schoenen en laarzen.
Klik hieronder op een titel voor meer informatie over het onderwerp.

Tips schoenen schoonmaken
Mooie schoenen wil je ook mooi houden. In dit artikel geven we kort en bondig aan hoe je schoenen van elk materiaal schoon en vitaal houdt. Want canvas sneakers maak je natuurlijk heel anders schoon dan schoenen van glad leer of nubuck. Kijk hier hoe je je schoenen het beste schoon kunt houden.

Huismiddelen tegen stinkende schoenen
Niets zo vervelend als stinkende schoenen. Durf je nauwelijks je schoenen uit te trekken? Of moet je ’s nachts je schoenen buiten zetten omdat anders de kanarie van zijn stokje valt? Hier vind je enkele handige huismiddelen om de nare geur uit je schoenen te verdrijven.

Witte schoenen mooi wit houden
Witte schoenen zijn populair, en witte schoenen zijn dan ook heel mooi. Maar witte schoenen worden helaas al snel veel minder wit. Ieder vlekje zie je op witte schoenen. Daarom is het belangrijk witte schoenen goed schoon te houden. Hier lees je hoe je witte schoenen het best kunt behandelen. Witte canvas sneakers maar ook witte schoenen van leer of suède.

Tips langere levensduur schoenen
Als je een paar mooie dure schoenen of laarzen hebt gekocht wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Je wilt niet met pijn in je hart zien hoe je liefste schoenen er steeds ouder en meer gebruikt uit gaan zien. Daarom hier een reeks handige tips voor een langere levensduur van je schoenen. Geniet heel lang van je mooiste schoenen en laarzen!

Vlekken van schoenen verwijderen
Soms is je schoen zelf nog schoon maar wordt deze ontsiert door een lelijke vlek die er met gewoon wrijven niet uit gaat. Hier kun je lezen hoe je grasvlekken, pekelvlekken, vochtvlekken en andere lastige vlekken uit je mooie schoenen of laarzen kunt krijgen. Ook als deze schoenen van lastig schoon te maken materialen als suède of nubuck zijn gemaakt.

Schoenen laten drogen
Schoenen, en dan met name leren schoenen en laarzen, laten drogen is niet geheel zonder gevaar. Zet ze bijvoorbeeld nooit bij de verwarming of in de volle zon, want dat is funest voor het leer dat dan gaat uitdrogen. Hier lees je hoe je schoenen wel het beste kunt laten drogen.

Schoenen poetsen
Schoenen poetsen lijkt een eenvoudig klusje, en is ook niet moeilijk, maar je moet het wel op de juiste manier doen. Anders kunnen je schoenen er zelfs vuiler en lelijker van worden dan schoner. Lees deze tips en je poetst je schoenen prachtig schoon.

Onderhoud suède schoenen en laarzen
Schoenen en laarzen van suède vragen om een speciale behandeling. Suède is geen makkelijke stof om schoon te maken, maar met deze tips krijg je zelfs de lastigste vlekken uit je mooie suède schoenen.

Zie ook:


Onderwerpen:
Schoenen onderhoud tips, schoenen schoonmaken, vlekken verwijderen, drogen, schoenen poetsen.