Sandalen zijn schoenen waarbij de maat extra belangrijk is. Als deze open schoenen niet goed passen voel je dat niet alleen, maar je ziet het ook.
Hier tips met betrekking tot het passen van sandalen.

Koop sandalen een beetje ruim

Hou er rekening mee dat er aan de voorkant van de sandalen altijd wat extra ruimte moet zijn.

Een nauw om de tenen aansluitende sandaal staat misschien mooi, maar juist met warm weer zetten je voeten uit. Je krijgt er dus een schoenmaatje bij en de tenen komen als vanzelf naar voren.

Draag je nauwsluitende sandalen dan gaan je tenen uitsteken. Dat is niet alleen niet zo mooi, maar kan ook heel pijnlijk zijn als je je voet stoot. Niet de schoen maar je tenen vangen dan de klap op. Au!

Tip: De beste en mooiste sandalen, de goedkoopste aanbieders, alle tips voor het dragen van sandalen. Hier vind je alle sandalen tips.

Maar niet te ruim

Maar pas op, de ruimte bij de tenen mag bij sandalen ook weer niet al te groot zijn. Dan dreigt er namelijk struikelgevaar. Voor het passen van sandalen geldt hetzelfde als voor andere schoenen.

Voor een goede maat is er een duimbreedte extra ruimte nodig als de hiel aan de achterkant gelijk aan de zool zit.

Let ook op de breedte

Bij het kopen van nieuwe sandalen moet je niet alleen rekening houden met de lengte maar ook met de breedte van je nieuwe schoenen. Deze zijn namelijk bij sandalen extra belangrijk.
Kijk hier voor meer informatie

Zie ook: