Bij het kopen van schoenen is het bepalen van de juiste schoenmaat belangrijk. Daarbij heb je niet alleen te maken met de lengtematen (de normale schoenmaat) maar soms ook met de wijdtematen en schachtwijdtes. Hieronder tips voor het passen van schoenen. Ook geven we tips om je nieuwe schoenen in te lopen.

Het passen van schoenen

Schoenen passen is soms noodzakelijk. Bijvoorbeeld bij wandelschoenen of laarzen. Niet voor niets passen veel mensen eerst de schoenen en laarzen in de schoenenwinkel voor ze deze goedkoop via internet aanschaffen. Hieronder vind je tips voor het goed passen van schoenen. Voor kinderen en voor volwassenen.

De juiste schoenmaat

Het is belangrijk dat je schoenen in de juiste schoenmaat besteld als je online schoenen besteld. Niemand ruilt immers graag zijn nieuwe schoenen. Hieronder vind je alle tips en informatie voor het bepalen van de juiste schoenmaat, het vinden van schoenen in de juiste maat in de vele online schoenenwinkels en het omrekenen van buitenlandse schoenmaten via de schoenmaat tabel.

Hou er rekening mee dat schoenen van een bepaald merk wel eens wat groter of kleiner kunnen uitvallen. Een goede online schoenenwinkel geeft dat bij de informatie van de schoenen of laarzen aan.

Wijdtematen

Dat de lengte van voeten verschilt weet iedereen, de één heeft immer maat 38, de ander maat 45. Bij die verschillende lengtematen is ook de breedte van de schoenen in verhouding aangepast. Maar iemand met een schoenmaat kan een veel bredere of smallere voet hebben dan een ander met dezelfde schoenmaat. Daarom leveren sommige goede schoenfabrikanten hun schoenen ook in breedtematen. Je kunt dan een perfect passende schoen bestellen, ook al heb je een in verhouding brede of smalle voet.

Schachtbreedte (kuitmaat)

Het zelfde geldt voor de breedte van de kuit. Bij normale schoenen speelt dit geen rol, maar bij hoge laarzen kunnen dames met brede kuiten wel eens last hebben met het dragen van de laarzen. Daarom zijn er fabrikanten van laarzen die hun laarzen in verschillende schachtbreedtes leveren. Dames met een brede kuit of juist heel dunne kuit kunnen dan voor een laars met hun kuitmaat kiezen, die perfect past.

Schoenen inlopen

Tot nu toe hebben we het alleen gehad over het passen van schoenen en laarzen, maar ook inlopen is belangrijk. Soms moet je een tijdje op een schoen lopen voor deze perfect past. En soms zijn er wat extra handelingen voor nodig. Daarom hier tips voor het inlopen van schoenen.