Één van de voordelen van het online kopen van schoenen is dat je deze schoenen in alle rust thuis kunt passen. Maar waar moet je op letten bij dit passen?

schoenen passen

Hier geven we informatie en tips met betrekking tot het passen van schoenen, want schoenen horen goed en comfortabel te zitten. Een paar slecht passende schoenen laat je het liefst in de kast staan.

Als je schoenen online koopt kun je deze thuis op je gemak passen. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat de schoenen je zonder verzendkosten worden toegestuurd, en dat je ze ook weer gratis kunt retourneren. Kijk in het overzicht van beste online schoenenwinkels bij welke winkels dat het geval is.

Maar nu terug naar dat passen van schoenen. Waar moet je op letten?

Schoenen mogen nooit knellen

Nieuwe schoenen moeten goed passen in de lengte, de breedte en de hoogte.  Ze mogen niet knellen. Dat het knellen voorbij gaat door ze in te lopen is een fabeltje. Schoenen moeten meteen lekker zitten. Fixeer je niet op de maat van de schoenen, maar voel hoe ze zitten.

Vrijheid voor de tenen

Tenen moet je vrij kunnen bewegen. Veel damesschoenen zijn aan de voorkant te smal. Dat staat misschien mooi en elegant maar het is vragen om problemen.

Stabiliteit

Bij de hiel moeten schoenen stabiliteit bieden.

Diverse ondergronden

Loop tijdens het passen van schoenen over diverse ondergronden. Zowel hard als zacht, Thuis heb je alle gelegenheid om de schoenen op diverse ondergronden te testen.

Beide schoenen passen

Pas beide schoenen. Bij heel veel mensen zit er een verschil in de schoenmaat van beide voeten.

Aan het eind van de dag passen

Pas schoenen altijd aan het eind van de dag om te voorkomen dat je schoenen te klein koopt. In de loop van de dag zetten je voeten uit.

Goede schoenzolen

Zolen moeten grip geven. Op gladde schoenen glij je snel weg. Ook is het belangrijk dat schoenzolen sterk maar flexibel zijn.

Leren binnenzolen

Bij binnenzolen is het belangrijk dat ze van leer zijn. Goed leer gaat zweetvoeten tegen en heeft een dempende werking die erg belangrijk is bij de zolen van schoenen.

Ademende schoenen

Schoenen moeten goed ventileren (ademen). Alleen dit voorkomt zweetvoeten. Echt leer is een materiaal dat goed ademt en dat veel bij schoenen gebruikt wordt. Let op voor het kunstleer van goedkope schoenen.

Neem de tijd om schoenen te passen

Neem de tijd om nieuwe schoenen goed te passen. Daarom is online schoenen kopen en deze thuis passen ideaal.

Zie ook: Meer tips schoenen passen


Onderwerpen:
Tips schoenen passen, knellende schoenen, tips schoenen kopen, goede schoenmaat bepalen.