schoenen schoonmaken onderhoud

Het is altijd genieten als je nieuwe schoenen of laarzen draagt. Zo mooi, zo schoon, zo nieuw! Maar hoe hou je schoenen zo mooi en schoon? Daarover vind je hier heel veel tips.

Op onze website hebben we heel tips voor het schoonmaken en onderhouden van schoenen verzameld. Dat zijn er veel, want schoenen kunnen van heel verschillende materialen gemaakt zijn, en het ene materiaal vraagt om een heel andere verzorging dan een ander materiaal. Zo verzorg en reinig je je canvas sneakers op een heel andere manier dan je leren laarzen.

En ook de verschillende soorten leer vragen om heel verschillend onderhoud. Het standaard gladde leer os voor wat schoonmaken en onderhouden betreft een heel andere materiaal dan ruwe ruwe leersoorten als nubuck en suede.

Kijk bij alle tips voor schoonmaken en onderhouden van schoenen naar al deze tips. Je vindt er onder andere tips voor het reinigen van sneakers, glad leren schoenen, nubuck schoenen, suede schoenen, metallic schoenen en witte gympen. Voor het verwijderen van grasvlekken uit je schoenen, voor het wassen van schoenen in de wasmachine en manieren om zweetluchtjes uit je schoenen te verwijderen.

Meer tips dan alleen schoonmaken

Ook vind je bij de bovenstaande tips voor het onderhouden en schoonmaken van schoenen tips om je te krappe schoenen op te rekken, om krakende en piepende schoenen te voorkomen, om schoenen waterdicht te maken en om gladde zolen wat ruwer te maken.

Kortom veel nuttige tips voor het onderhouden en schoonhouden van je mooie schoenen en laarzen.