Als je nieuwe snowboots koopt, dan wil je natuurlijk wel goede snowboots hebben die er niet alleen goed uitzien, maar die ook je voeten warm en droog houden. Daarom hier wat tips voor bij het kopen van snowboots.

Koop snowboots op tijd.

Zodra het serieus begint te sneeuwen vliegen ze de winkel uit en kun je vaak niet meer de juiste snowboots in de juiste maat vinden. En waarom zou je wachten? Hoe zacht de winter ook is, altijd komen ze wel een keer van pas.

Kies voor goede snowboots

Goedkope snowboots lijken interessant, maar kies bij voorkeur voor snowboots van één van de beste merken. De kwaliteit van snowboots van topmerken is veel beter dan die van goedkope snowboots van onbekend fabricaat. En zeg eerlijk, wat heb je nou aan snowboots die er als snowboots uitzien maar je voeten niet warm en droog houden.

En als je gebruik maakt van aanbiedingen van snowboots bij de bekende schoenenwinkels zijn ook deze winterlaarzen van topmerken heel betaalbaar.

Waterdicht

Een warme voering is lekker, maar als de snowboots niet waterdicht zijn heb je er nog weinig aan, want nat = koud. Kies dus altijd voor snowboots die niet alleen warm zijn maar ook waterdicht. Vooral Gore-Tex is een materiaal met een goede (waterdichte) reputatie. Veel goede snowboots zijn gemaakt van leer en/of Gore-Tex.

Kijk ook voor snowboots die worden aangeprezen als waterbestendig of snowproof. Dat is niet hetzelfde als waterdicht of waterproof.

Sneeuwdicht

Snowboots, de naam zegt het al: sneeuwlaarzen. Met een goede snowboot kun je goed door de sneeuw lopen. Daarom zijn goede snowboots altijd hoog, ene laag model lijkt misschien comfortabeler maar je hebt daar weinig aan als je de sneeuw over de rand van je lage snowboots schept.

Grip

Niet alleen warmte maar ook grip is belangrijk bij snowboots. Je draagt deze laarzen immers vooral als het glad is. De zool is belangrijk voor de grip, maar een dikke zool draagt ook bij aan de warmte.

Snowboots hebben vaak een meer flexibele zool dan wandelschoenen omdat ze dan meer houvast bieden.Ook het diepe profiel zorgt voor grip en stabiliteit op een gladde ondergrond.

Pasvorm snowboots

Koop snowboots niet te krap. Je kunt ze het best passen met de (dikke) sokken en een broek die je in de sneeuw draagt. Met een goede sluiting kun je snowboots altijd “op maat” maken.

Meer informatie over snowboots en de beste schoenfabrikanten die snowboots maken vind je bij de snowboots tips en informatie.

Onderwerpen:
Tips snowboots kopen, sneeuwlaarzen, winterlaarzen, goedkoop snowboots online kopen.