Aan welke eisen moeten goede voetbalschoenen voor kinderen voldoen? Wij geven hier tips en informatie voor bij het kopen van voetbalschoenen voor kinderen.

Ieder soort ondergrond vraagt om een ander soort voetbalschoen. Daarom is het het beste om een een aantal verschillende voetbalschoenen in de kast te hebben staan. Bij kinderen, die snel uit hun schoenen groeien, wordt echter vaak gekozen voor één paar voetbalschoenen. Kies dan wel voor een paar goede allround voetbalschoenen!

Hierbij hebben we het dan wel over voetbalschoenen voor op het veld. Dit zijn voetbalschoenen met noppen. In de zaal zijn noppen verboden. Voor het spelen in de zaal heb je dus wel een paar aparte voetbalschoenen nodig.

Kijk voor voetbalschoenen voor weinig geld bij de aanbiedingen van voetbalschoenen van de beste winkels. Hier vind je het aanbod aan voetbalschoenen voor kinderen en volwassenen van alle belangrijke schoenenwinkels en sportwinkels.

De beste voetbalschoenen voor kinderen

De beste voetbalschoenen voor kinderen worden gemaakt door sportmerken die in dit soort schoenen gespecialiseerd zijn zoals Adidas, Puma, Nike en Umbro. Deze merken hebben een jarenlange ervaring in het ontwikkelen en maken van voetbalschoenen. Ook de profs spelen op voetbalschoenen van deze topmerken.

Voetbalschoenen voor op gras

Op gras hebben kinderen vele grip nodig als ze voetbal spelen. De noppen van de voetbalschoenen zorgen voor deze grip. De ideale noppen zijn echter niet altijd de zelfde. Op een harde ondergrond zijn korte noppen ideaal want je zakt hier minder op weg. Op een zachte ondergrond kun je beter uit de voeten met langere noppen omdat je hier minder snel op wegglijdt. Daarom beschikken heel goede voetbalschoenen over verwisselbare noppen. Je kunt je schoenen dan naar het veld waarop je speelt aanpassen.

Bij kinderen komen voetbalschoenen met verwisselbare noppen minder vaak voor. Kies bij de aanschaf van voetbalschoenen voor kinderen met vaste noppen er echter wel voor dat deze noppen goed aansluiten bij de ondergrond waarop het kind vaak speelt.

Voetbalschoenen voor kunstgras

Speelt het kind vaak op kunstgras, bijvoorbeeld omdat de eigen vereniging een kunstgrasveld heeft, kies dan voor speciale voetbalschoenen voor kunstgras. Bij deze voetbalschoenen staan de noppen dichter bij elkaar. Ook kunnen de noppen meer wrijving aan dan die van gewone voetbalschoenen voor kinderen.

Voetbalschoenen van leer of kunstleer?

Voetbalschoenen van leer zijn ook bij kinderen te prefereren boven voetbalschoenen van kunstleer. Leren schoenen ademen veel beter en dat voorkomt natte voeten en blaren. Echt leren voetbalschoenen mogen bij aanschaf best wat strak zitten omdat het leer zich aan de voet aanpast.

Koop voetbalschoenen voor kinderen niet te ruim. Dat lijkt financieel aantrekkelijk, maar te ruime voetbalschoenen zorgen voor een veel slechtere balcontrole. De voetbalschoen moet goed op de hak aansluiten, maar mag ook weer niet knellen.

Zie ook: 


Onderwerpen:
Beste voetbalschoenen kinderen, kunstgras, gras, voetbal schoenen meisjes, goede voetbalschoenen jongens.