In de winter dragen we graag warme laarzen die de voeten warm en droog houden. Laarzen die ook
comfortabel zitten en lang meegaan, ook als ze aan slechte weersomstandigheden worden blootgesteld.

Wij kijk hier naar de – volgens ons – vijf beste merken winterlaarzen. Betaalbare laarzen van uitstekende kwaliteit.

UGG Australia laarzen (Uggs)
Natuurlijk moeten we deze top 5 wel beginnen met de meest populaire winterlaarzen van dit moment, de vachtlaarzen van UGG Australia. Deze laarzen zijn beter bekend als Uggs. UGG Australia is de bekendste
van de Australische merken die schoenen en laarzen van schapenvacht maken. EMU en Australia Luxe Collective zijn andere bekende Australische specialisten van schapenvacht laarzen.

Sorel laarzen
Sorel is in Nederland vooral bekend om zijn snowboots maar dit outdoormerk maakt nog veel meer winterlaarzen en winterschoenen. Sorel laarzen zien er heel stoer uit en ze zijn bijzonder goed bestand tegen kou en nattigheid. Meestal zijn Sorel winterlaarzen gemaakt van leer op een rubberen zool. Het zijn heel comfortabele soepele winterlaarzen die je voeten moeiteloos droog en warm houden. De winterlaarzen op de foto bovenaan dit artikel zijn van Sorel.

Mou laarzen
Hadden we het net over Australische schapenvacht laarzen, in Engeland hebben ze ook veel schapen, dus daar komen ze ook vandaan. Mou is een jong en hip Brits schoenmerk dat ook gespecialiseerd is in vachtlaarzen. Vooral de Mou eskimolaarzen zijn erg gewild.

Pajar laarzen
Evenals Sorel is Pajar een Canadees schoenmerk dat geweldig goede snowboots en winterlaarzen maakt. Pajar laarzen zijn vaak van leer gevoerd met schapenvacht of kunstbont. Pajar winterlaarzen zijn licht, comfortabel en van heel goede kwaliteit. Bovendien hebben ze een mooi en hip uiterlijk. Pajar laarzen worden dan ook wel de  Rolls Royce onder de winterlaarzen genoemd.

SPM laarzen
Het Nederlandse schoenenmerk SPM is een andere bekende fabrikant van winterlaarzen van hoge kwaliteit. Geen vachtlaarzen dit keer maar comfortabele hoge laarzen, lage laarzen en vooral veel enkellaarzen. SPM laarzen zijn soepel, uitstekend van kwaliteit en vaak hip en stoer om te zien. In de winter zijn SPM laarzen heerlijk warm, terwijl ze in de zomer koel aanvoelen.

Dit is nog maar een greep uit de vele goede merken winterlaarzen. Kijk bij de aanbiedingen van laarzen bij de beste winkels voor nog veel meer goede winterlaarzen voor weinig geld.