De winter is net pas echt begonnen maar we kijken hier toch naar de schoenentrends voor de zomer van 2016. De zomerschoenen liggen namelijk al weer spoedig in de winkel. Wat kunnen we zomer 2016 op het gebied van damesschoenen verwachten?

Deze trends voor de lente en zomer 2016 zijn ons verklapt door Clarks. Alle voorbeelden zijn ook van dit Britse schoenmerk dat alle soorten schoenen voor dames, heren en kinderen maakt.

Schoenentrend zomer 2016: Kleur

Veel kleur deze zomer. Vooral bij echte zomerschoenen als ballerina’s, sandalen, sleehakken en slippers. Felle en levendige kleuren versterken het zomergevoel. Ze geven je zonnige stemming een boost.

Schoenentrend zomer 2016: Chic Pastel

Luxe en chic zijn de damesschoenen die deze trend zetten. Verleidelijke pastelkleuren en glanzend lakleer of mat leer in zacht grijs, lichtblauw of roze. In deze trend 2016 zien we de Britse stijl uit de jaren 60 terug. Stijlvol en elegant.

Schoenentrend zomer 2016: Vintage

Schoenen in vintage stijl zullen we ook in 2016 weer veel zien. Clarks mixt verleden en toekomst in hele nieuwe series vintage schoenen met een futuristische vintage look. Ze komen onder andere met zilverkleurige brogues en retro sandalen met opvallende stiksels. Metallic kleuren en lichte kleuren worden niet geschuwd.

Schoenentrend zomer 2016: Athleisure

Sneakers zijn ieder voorjaar en zomer een zekerheidje, dus ook die zien we dit jaar weer volop in de winkels. Clarks komt met een hele serie nieuwe sportieve schoenen, van traditioneel tot superhip. Sportief en stijlvol.

Let vooral op de Clarks Trigenic sneaker, een handgeschikte casual schoen met driedelige flexibele zolen. Clarks Trigenic schoenen zijn gemaakt van zeer lijcte materialen voor een barevoet (blootvoets) gevoel.

Kijk bij Clarks voor al deze zomerse trends. En hou onze website in de gaten voor meer nieuwe trends bij de belangrijkste en hipste schoenmerken.