Umbro is een Brits sportmerk dat zeer goede voetbalschoenen voor op het veld en in de zaal maakt. Sinds 2008 maakt de fabrikant van Umbro schoenen deel uit van het Amerikaanse Nike-concern.

Umbro voetbalschoenen zijn er voor op gras, op kunstgras en voor in de zaal, maar ook maakt Umbro onderscheid in schoenen voor harde velden en zachte velden. Zo zijn er optimale Umbro schoenen voor ieder veld.

Aanbiedingen Umbro schoenen

Naast voetbalschoenen maakt Umbro tegenwoordig ook sneakers. Evenals de voetbalschoenen zijn deze Umbra schoenen goed te betalen. Kijk maar bij de onderstaande aanbiedingen van Umbro schoenen voor de modellen en prijzen bij de beste online sportwinkels. modewinkels en schoenenwinkels in Nederland en België die Umbro sportschoenen leveren.

Umbro voetbalschoenen

Umbro schoenen zijn stijlvolle voetbalschoenen waarbij er bij het ontwerp vaak gekeken is naar kunst en cultuur. Umbro voetbalschoenen zijn altijd makkelijk als dusdanig herkenbaar aan het prominent aanwezige logo op de schoenen. Het logo bestaat uit een liggende ruit in een grotere ruit die exact  dezelfde vorm uit. Dit is meestal aangebracht aan de zijkant van de schoen, maar soms ook achterop.

Informatie Umbro

De geschiedenis van Umbro gaat terug tot 1910 toen het als Humphreys Brothers Clothing werd opgericht. In 1924 werd hUMphreys BROthers omgedoopt to Umbro. In 1934 ging het bedrijf de plaatselijk trots Manchester City van voetbalkleding voorzien, en in 1952 volgde het Engelse nationale team leveren. Dit alles was het begin van de lange relatie tussen Umbro en de voetbalsport die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Hoewel Umbro in mindere mate ook in andere sporten actief is halen ze bij a 90 procent van hun omzet uit voetbal. Je kunt Umbro dus gerust een specialist in voetbalschoenen en voetbalkleding noemen. Dit was ook de reden dat Nike Umbro heeft overgenomen. Op het gebied van voetbalschoenen en voetbalkleding had Nike een achterstand Adidas die zo ingelopen ko worden. De overname van Umbro door Nike heeft de kwaliteit van de Nike voetbalschoenen veel goed gedaan, maar Umbro mocht wel als zelfstandig merk voortbestaan. Dat laatste is wel begrijpelijk gezien de grote naam die Umbro heeft opgebouwd in de voetbalwereld.

Umbro heeft ook nog steeds een eigen hoofdkantoor dat in het plaatsje Cheadle vlak bij Manchester in Engeland te vinden is. Naast voetbalschoenen maakt Umbro ook voetbalkleding en andere sportkleding.

Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen van Umbro schoenen voor de mooiste Umbro schoenen tegen de laagste prijzen.

Onderwerpen:
Umbro schoenen, Umbro sportschoenen, sneakers, voetbalschoenen.