Streetwear schoenen

Er is een groot verschil tussen mode en streetwear. Mode wordt achter de tekentafel bedacht en streetwear ontstaat min of meer vanzelf op straat. Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van de streetwear. Hier kijken we naar de beste en hipste merken streetwear schoenen.

Streetwear mag dan op straat ontstaan, er zijn vele merken die deze streetwear trends op de voet volgen en daar met hun kleding, accessoires en schoenen op inspelen. K1X, Carhartt en Rocawear zijn voorbeelden van dit soort urban streetwear merken, en op schoenengebied zijn er merken die zich onderscheiden met mooie en coole streetwear schoenen. Meestal met sneakers, maar ook met boots en andere soorten schoenen.

Hinson
Hinson is helemaal gespecialiseerd in coole streetwear schoenen. Ze zijn vooral bekend om hun Hinson sneakers met witte zolen, maar ook om hun stoere booties en laarzen. De kwaliteit van Hinsons schoenen is heel goed en de stijl is die van vintage streetwear. Hinson is een aanrader als je streetwear schoenen of laarzen van hoge kwaliteit zoekt.

Boxfresh
Boxfresh is een Brits merk streetwear dat in de jaren 80 is opgericht toen de urban mode sterk in opkomst was. De naam Boxfresh is gebaseerd op de New Yorkse straattaal. Met boxfresh worden daar nieuwe schoenen (vers uit de doos) bedoeld. Boxfresh maakt inmiddels alle soorten schoenen en laarzen, maar is nog altijd het meest bekend om zijn coole sneakers voor vrouwen en mannen.

Supra
Ook Supra komt uit Californië, en ook Supra is helemaal gespecialiseerd in streetwear en streetwear schoenen. En ook Supra stamt uit de skate-wereld. De collectie streetwear schoenen van Supra bestaat uit zowel hoge sneakers als lage sneakers. Evenals HUF is Supra begonnen als een winkel met streetwear kleding, accessoires en schoenen. De overeenkomsten tussen beide merken zijn groot.

Djinns
Djinns is een streetwear merk dat uit de hiphop scene stamt. Djinns schoenen zijn originele sneakers met een geheel eigen stijl. Vooral jongeren die unieke schoenen zoeken worden aangesproken door de eigenzinnige Djinns sneakers. De urban Djinns schoenen zijn ook nog eens heel goed van kwaliteit. Ze worden met de hand van de beste materialen gemaakt.

K1X
K1X is het streetwear label van sneakerfabrikant Munich. Het overgrote deel van de streetwear schoenen van K1X bestaat dan ook uit sneakers. K1X maakt voornamelijk schoenen voor mannen en jongens, maar er zijn ook K1X damessneakers. K1X schoenen zijn geïnspireerd door de hiphop en door het basketbal op straat.

DVS
DVS is een Amerikaans merk streetwear dat dat de Californische skateboard-scene voortkomt. DVS maakt tegenwoordig skateschoenen en sneakers, maar ook andere casual schoenen als slippers, sandalen, wandelschoenen en booties. Alles in een coole streetwear stijl.

Dickies
Niet alle streetwear schoenen zijn als zodanig bedacht en ontworpen. Soms overkomt het een merk zoals bijvoorbeeld bij Vans en Dr Martens het geval is. Dit geldt ook voor Dickies, een oud Amerikaans schoenenmerk dat al sinds 1922 werkschoenen maakt. In de jaren 80 werd Dickies echter een streetwear merk omdat hippe groepen als punkers, skaters, rappers en activisten massaal Dickies schoenen gingen dragen.

Karl Kani
Ook Karl Kani sneakers zijn echte streetwear schoenen. Het Amerikaanse Karl Kani is vooral onder hiphoppers zeer populair. Bekende rappers worden vaak op Karl Kani sneakers gespot. Karl Kani is vooral bekend om zijn hiphop kleding. Hun baggy jeans werd zelfs DE broek voor de hiphop scene.

HUF
HUF is in 1992 in San Francisco opgericht door de professionele skater Keith Hufnagel. het begon allemaal met een winkeltje in streetwear, maar later ging “Huf” ook zijn eigen kleding, schoenen en accessoires ontwerpen. HUF is vooral in de urban wereld van de skaters en boarders een heel populair merk streetwear.

Adidas
Het zijn niet alleen de kleine gespecialiseerde merken die populair zijn als het op streetwear schoenen aankomt. Er zijn ook enkele giganten die groot zijn in streetwear. Nike en Timberland bijvoorbeeld, maar vooral ook Adidas. Vooral Adidas sneakers kom je heel veel in streetwear outfits tegen.

Onderwerp:
We kijken hier boven naar  de beste streetwear sneakers, skateschoenen, urban schoenen, urban sneakers en andere streetwear schoenen. Bij al deze beste streetwear merken kun je doorklikken voor meer informatie en aanbiedingen van de streetwear schoenen van dat merk.