Heerlijk warm in de winter, verbazend koel in de zomer, vachtlaarzen worden steeds populairder. Vachtlaarsjes worden ook wel uggs genoemd, naar UGG Australia de meest bekende fabrikant van vachtlaarzen.

Maar er zijn veel meer goede merken vachtlaarzen. Kijk hieronder voor de informatie:

Goedkoop vachtlaarzen kopen

We beginnen bij de online winkels waar je goede vachtlaarzen goedkoop kunt kopen. Onderstaande winkels bieden een mooi en groot assortiment vachtlaarzen tegen aantrekkelijke prijzen.

De beste vachtlaarzen

Goede vachtlaarzen

Kijk goed uit als je vachtlaarsjes koopt want de verschillen in kwaliteit van vachtlaarzen zijn enorm. Voor de vachtlaarzen van UGG Australia en topmerken betaal je veel meer dan de vachtlaarsjes die voor een paar euro in de bakken bij de discounter liggen, maar dat verschil is merkbaar als je ze draagt.

Goede vachtlaarzen zijn sterk en heel comfortabel. Ze worden gemaakt van schapenwol, of eigenlijk van een schapenvacht die omgekeerd gedragen wordt. Het wol zit aan de binnenkant, het schapenleer aan de buitenkant. Dit natuurproduct heeft geweldige eigenschappen. Daarom zitten deze vachtlaarzen ook zo bijzonder lekker!

De beste merken vachtlaarzen

UGG Australia is HET merk voor laarzen van schapenvacht. Ze zijn zo toonaangevend dat vachtlaarzen ook wel uggs genoemd worden. Maar er zijn meer goede schoenenmerken die goede vachtlaarzen maken, en er soms zelfs in gespecialiseerd zijn.

Emu bijvoorbeeld, dat evenals UGG uit Australië komt, of Inuikii laarzen uit Zwitserland, Shepherd laarzen uit Zweden, Mou uit Engeland en Pajar uit Canada. Allemaal landen waar veel schapen gehouden en waar dus schapenvacht van goede kwaliteit ruim beschikbaar is. Kijk hier voor de beste merken voor informatie en aanbiedingen.

Kijk uit met goedkope vachtlaarzen

Schapenvacht laarzen van de topmerken zijn bijzonder aangenaam om te dragen. Zo zijn de vachtlaarzen van UGG gemaakt van omgekeerde schapenvacht (de wol aan de binnenkant en de huid aan de andere kant).
Bij de originele Uggs en bij andere topmerken is dat één huid. Bij goedkope merken wordt er vaak een schapenhuid genomen waarop schapenwol wordt gelijmd.
Op het eerste gezicht lijkt dat hetzelfde, maar voor de kwaliteit maakt dat een enorm verschil. De goedkope manier slijt veel sneller en dat ga je ook voelen.Ook zijn de goedkope vachtlaarzen van Chinese website of in de bakken bij de discounters vaak niet gemaakt van schapenvacht maar van goedkope materialen zoals goedkopere huiden van andere dieren of synthetisch materiaal.

Daardoor zien deze laarzen er uit als vachtlaarzen maar missen ze alle goede eigenschappen van schapenvacht.

Waarom vachtlaarzen zo heerlijk zitten

Voor het draagcomfort is er een groot verschil tussen runderleer en het veel zachtere schapenleer. Goede laarzen van schapenvacht kun je ook zonder sokken dragen.
Ook zorgt schapenvacht er voor dat de lucht door de vezels kan circuleren. Hierdoor komen de laarzen op lichaamstemperatuur. Dat voelt lekker warm in de winter, maar ook aangenaam koel in de zomer.

Geschiedenis van de uggs

De originele uggs hebben een rijke geschiedenis. De schapenvacht laarzen stammen uit Australië en Nieuw Zeeland. De piloten uit deze landen, die in de Eerste Wereldoorlog vochten brachten deze laarzen voor het eerst naar Europa, In hun onverwarmde dubbeldekkers hielden ze zo hun voeten warm.

Maar de echte doorbraak van de uggs kwam door de surfers. De Australische surfers droegen de vachtlaarzen al in de jaren zestig om hun voeten tussen het surfen door warm te houden. In de jaren zeventig kwamen deze schapenvacht laarzen ook naar Amerika en Europa, en daarna was de populariteit van de uggs niet meer te stoppen.

Na 2000 maakte de uggs de overstap naar de mode. Niemand had het vroeger verwacht, maar zelfs fashionista’s durfde de Ugg laarzen op straat te dragen.

Onderwerpen:
Beste vachtlaarzen goedkoop kopen, uggs, schapenvachtlaarzen voordelig kopen, laarzen lamswol, schapenvacht, vacht gevoerde dameslaarzen, winterlaarzen vacht wol , goedkope vachtlaarzen online.