Van Bommel is een Nederlands schoenmerk dat al sinds 1795 bestaat. Hoewel de schoenenindustrie in Nederland veel moeilijke periodes heeft gekend heeft het schoenmerk door de hoge kwaliteit van Van Bommel schoenen alle eeuwen doorstaan.

Van Bommel maakt vooral nette schoenen. Zelfs de instappers, mocassins en sneakers van van Bommel zien er heel gekleed uit.

Onder de merknaam Floris van Bommel is het bedrijf wel meer casual schoenen gaan maken toen er vanaf 1990 steeds meer vraag kwam naar sportieve schoenen.

Maar of de schoenen nu onder de naam Van Bommel of Floris van Bommel verkocht worden, in alle gevallen zijn het schoenen van bijzonder hoge kwaliteit, met een klassieke uitstraling en een pittig prijskaartje. Geen schoenen waarop iedereen loopt.


Geschiedenis Van Bommel Schoenen

Van Bommel is een Nederlands schoenenmerk met een heel lange historie. Al voor 1700 herstelde Reynier van Bommel in Breda schoenen. Zijn zoons Adrianus en Christianus Van Bommel begonnen in 1734 ook schoenen te maken. Dit was de start van het schoenenmerk Van Bommel. Adrianus en Christianus worden in de bedrijfsgeschiedenis dan ook de eerste generatie Van Bommel genoemd en niet hun vader.

De derde generatie werd gevormd door Johannes Petrus van Bommel. Dit was de eerste Van Bommel die zich in Moergestel vestigde (in 1795). Daar staat nog steeds het hoofdkantoor van de schoenfabriek Wed. J.P. van Bommel B.V. Het bedrijf is overigens niet naar hem genoemd maar naar de weduwe van Johannes Peter van Bommel (5e generatie).

Inmiddels is de negende generatie Van Bommel aan het bewind bij de schoenenfabriek in de vorm van Reynier, Floris, en Pepijn van Bommel. Van Bommel is als enige van de tien schoenfabrieken die Moergestel ooit rijk was nog over.

Kijk voor alle Van Bommel schoenen bij de bovenaan genoemde aanbiedingen. Je vindt daar het aanbod aan Van Bommel schoenen en Floris van Bommel schoenen bij de beste Nederlandse schoenenwinkels.

Foto: Van Bommel Schoenen

Onderwerp:
Geschiedenis Van Bommel schoenen