Van Lier is een Nederlands schoenenmerk dat luxe hoogwaardige herenschoenen maakt. Deze schoenen zijn gemaakt van plantaardig gelooid leer. Deze ambachtelijke werkwijze geeft het leer een eigenzinnig karakter.

Van Lier schoenen laten de drager er goed gekleed maar ook modern uitzien. In Van Lier herenschoenen vind je de hedendaagse trends terug zonder dat de stijl van de schoenen geweld wordt aangedaan.

Voordelig online Van Lier schoenen kopen

Van Lier schoenen zijn geen goedkope schoenen. Dat zou ook niet mogelijk zijn gezien de hoge kwaliteit en luxe materialen. Maar toch kun je online soms verrassend goedkoop Van Lier schoenen kopen. Kijk maar eens bij onderstaande online schoenenwinkels.

Deze online winkels bieden allemaal een groot assortiment Van Lier schoenen aan en hebben vaak interessante acties en kortingen. Kijk vooral bij bovenstaande winkels als je een paar mooie Van Lier schoenen wilt aanschaffen.

Modern klassieke schoenen

Van Lier schoenen zijn modern klassiek. Ideaal voor mannen die stijlvol voor de dag willen komen. Van Lier schoenen zijn netjes, maar door het plantaardig looien zijn ze niet perfect. Juist deze door de natuurlijk werkwijze ontstane onvolmaaktheden als huidplooien en littekens geven de nette schoenen de stoere details die de kracht zijn van het schoenmerk Van Lier.
Het assortiment Van Lier schoenen omvat vooral veterschoenen en instappers. Ook hoge schoenen / enkelboots en meer sportieve moderne sneakers maken deel uit van het Van Lier assortiment. Heel kenmerkend voor het schoenmerk Van Lier zijn de bekende gaatjes in de luxe herenschoenen. Deze gaatjes kom je lang niet meer bij alle Van Lier schoenen tegen, maar de gaatjesmodellen zitten nog steeds in het assortiment.

Al meer dan 200 jaar een uniek merk schoenen

De Van Lier schoenfabriek werd al in 1815 in het Brabantse Loon op Zand opgericht, al was het in die tijd niet meer dan een schoenmakers werkplaats. Om een idee te geven hoe lang Van Lier schoenen bestaan, in dat zelfde jaar werd Napoleon bij Waterloo verslagen.

Al vanaf het eerste begin leverde Van Lier kwaliteit. In de regio van Loon op Zand (de Langstraat) was de concurrentie tussen de schoenfabrieken enorm en een schoenmerk moest zich onderscheiden. Dat deed Van Lier door uit alle delen van de wereld het beste leer te halen. Fijn kalfsleer kwam uit Zuid Frankrijk, ruw bewerkt leer werd uit Chicago gehaald, het leer van de zolen uit Engeland en luxe leer uit Italiƫ. In deze tijd is dat uniek (Van Lier doet het nog steeds), maar in die tijd was het helemaal bijzonder.

Kijk bij de eerder genoemde winkels voor alle mooie Van Lier schoenen van hoge kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs.

Zie ook: Beste nette herenschoenen


Onderwerpen:
Van Lier schoenen online kopen met korting, luxe herenschoenen, aanbiedingen enkelboots heren, nette schoenen Van Lier kwaliteit.