Vaude schoenen zijn wandelschoenen van goede kwaliteit. Vaude is een outdoormerk dat uit de bergsport voortkomt.

Vaude wandelschoenen zijn echte allrounders onder outdoor schoenen. Je kunt Vaude schoenen dragen bij veel verschillende outdoor-activiteiten en op veel verschillende terreinen.

Goedkoop Vaude schoenen kopen

Kijk bij de aanbiedingen van Vaude schoenen bij de onderstaande aanbevolen online winkels wat deze goede wandelschoenen in Nederland kosten.


Zie ook

Allround wandelschoenen

Dankzij hun enkel-hoge schacht bieden Vaude schoenen optimale grip en betrouwbare bescherming tegen verstuiking, zelfs bij gebruik in de bergen. Omdat de Vaude wandelschoenen vaak voor lange wandelingen gebruikt worden is er veel aandacht voor een laag gewicht en optimale demping. Ademende en waterdichte materialen zorgen voor een comfortabel en gezond voetklimaat. Er zijn aparte wandelschoenen voor dames en heren die perfect zijn afgestemd op de sekse-specifieke ergonomie van de voet.

Aan Vaude wandelschoenen worden hoge eisen gesteld. Deze outdoor schoenen moeten tegen zware en natte omstandigheden kunnen, maar ook comfortabel zijn om te dragen. Ook op lange wandeltochten. Vaude schoenen beschikken over uitstekende demping en speciale hak-gespen die een verbeterde pasvorm te garanderen. Een stevige greep en een stabiel loopvlak zijn een absolute must als er geklommen moet worden of als de wandeltochten over ruw terrein gaan. Ook wordt er bij Vaude schoenen speciale aandacht aan het buitenmembraan besteed. Deze moet de voeten droog houden en beschermen tegen zowel nattigheid van buitenaf als tegen transpiratievocht.

Informatie Vaude

Vaude is een grote Duitse producent van outdoor artikelen. Ze zijn met name in de bergsport heel erg groot. Veel Vaude wandelschoenen lenen zich dan ook heel goed voor een bergwandeling. Naast wandelschoenen maakt Vaude ook onder andere outdoorkleding, rugzakken, tenten, slaapzakken, slaapmatten en outdoorbenodigdheden.

Vaude is in 1974 in de Duitse Alpen opgericht door  Albrecht von Dewitz, een enthousiaste beoefenaar van de bergsport die van zijn hobby zijn beroep durfde te maken. Onder de naam Vaude ging hij kleding en benodigdheden voor bergsporters maken en verkopen.

In de loop der jaren werd Vaude een meer allround outdoormerk, maar de bergsport blijft voor het merk altijd erg belangrijk. Zo maakt Vaude ook veel kleding en benodigheden voor mountainbikers zoals mountainbikeschoenen.

Ook de Vaude schoenen lenen zich goed voor gebruik in de bergen. Het zijn prima wandelschoenen voor een bergwandeling, al kun je ze ook prima in Nederland gebruiken.

Kijk bij de bovenstaande winkels voor de aanbiedingen van Vaude schoenen voor de wandelschoenen en andere schoenen van dit Duitse merk.

Zie ook: Aanbiedingen wandelschoenen

Foto’s: Vaude

Onderwerpen:
Vaude wandelschoenen, Vaude outdoorschoenen, Vaude bergschoenen, Vaude schoenen outdoor.