Wie besluit zijn schoenen te kopen bij een online schoenenwinkel let vooral op de prijs, maar vergeet daarbij de verzendkosten niet mee te rekenen. Want deze kosten maken ook deel uit van de aankoopprijs. En wat te denken van de retourkosten. Ook deze kosten kunnen belangrijk zijn, want geen verzendkosten en geen retourkosten maakt thuis gratis passen van schoenen mogelijk.

Geen verzendkosten + Geen retourkosten = Gratis passen

Als een online schoenenwinkel geen verzendkosten en geen retourkosten berekend kun je onbeperkt thuis schoenen en laarzen passen. Handig ook bij kinderschoenen, en bij schoenen voor je echtgenoot die met geen stok naar de winkel te krijgen is.

Kies voor een webwinkel zonder verzendkosten en zonder retourkosten en pas thuis in alle rust je schoenen en maak dan pas je definitieve kosten.

De consumentensite Beste Kopen heeft op een rijtje gezet wat het laten thuisbezorgen en retourneren van schoenen bij de verschillende online schoenwinkels kost. Hier blijkt nogal wat verschil in te zitten. Kijk hier voor het overzicht bestelkosten en retourkosten schoenen per winkel.

Er is een groep winkels waarbij zowel het bestellen als retourneren gratis is. Bij deze winkels kun je dus schoenen bestellen, passen en weer retour zenden zonder dat het je geld kost.

Bij veel andere winkels is het wel of niet moeten betalen van verzendkosten afhankelijk van het orderbedrag.

Retourrecht

Volgens de wet op het retourrecht moeten webwinkels (dus ook online schoenenwinkels) de volledige kosten terugbetalen als je van een bestelling afziet en deze retour stuurt. Hieronder vallen ook de verzendkosten. Die moet de webwinkelier dus terugbetalen als je een volledige bestelling terugstuurt.

Retourneren lang niet altijd gratis

Wel mag een webwinkel de klant het retourneren zelf laten betalen. Veel winkels sturen een retourformulier mee en nemen de retourkosten voor hun rekening (gratis retourneren). Een klein aantal winkels brengt voor retournering een klein bedrag in mindering op het terug te betalen bedrag voor de retourkosten en laat de spullen gratis  terug sturen en een andere groep winkels vraagt de spullen gefrankeerd terug te sturen. Bij deze winkels ben je dus zelf verantwoordelijk voor de kosten van het retourneren.

Hoe iedere winkel hier mee omgaat kun je in één oogopslag duidelijk zien in het bovengenoemde overzicht bestelkosten en retourkosten schoenen.

Foto: Zalando

Onderwerpen:
Verzendkosten, retourneren, schoenen, retourkosten, schoenen ruilen, online schoenenwinkels.