Veterschoenen is een categorie schoenen die je bij de meeste online schoenenwinkels tegenkomt. Het is echter een lastig te definiëren groep omdat het een overlap vertoont met vele andere soorten schoenen.

Op Schoenenadvies.nl brengen we het aanbod aan schoenen bij de Nederlandse schoenenwinkels in kaart. Soms is dat heel lastig omdat schoenen in meerdere categorieën vallen. Vooral bij veterschoenen is dat sterk het geval.

Maar laten we eerst kijken naar de aanbiedingen van veterschoenen.

Hierboven vind je de veterschoenen zoals de schoenwinkels die ze aanbieden ze als dusdanig vermelden. Dat is niet compleet. Niet iedere schoen met veters wordt immers door de schoenenwinkels als veterschoenen gerubriceerd.

Veel “geklede” veterschoenen zijn bij deze winkels namelijk te vinden als nette herenschoenen terwijl de sportieve modellen vaak bij de sneakers zijn te vinden. Met name de heren kunnen de hogere veterschoenen tussen de booties vinden. En dan zijn er nog de sportschoenen, wandelschoenen e.d. Allemaal met veters. Omgekeerd bevatten de collecties veterschoenen van veel schoenenwinkels ook veel van bovenstaande modellen.

Over het algemeen kun je stellen dat veterschoenen de “geveterde” schoenen zijn die niet in één van de andere categorieën vallen. Dus geen sneakers en geen veterboots, maar algemene “stadsschoenen” met veters.

Onderwerpen:
Veterschoenen dames, beste schoenen met veters, veterschoenen heren.