Blaren op kinderschoenen zijn reuze vervelend. Gelukkig kun je er veel aan doen om ze te voorkomen om te verhelpen. Hier handige tips tegen blaren.

Schoenen passen bij kleine kinderen is altijd een gok. Ook al zegt het kindje dat de schoenen goed zitten, dan kan altijd later blijken dat de schoenen te groot of te klein zijn, of dat ze op bepaalde plekken knellen. Kinderen hebben vaak geen zin om te passen, en zeggen dan maar dat de schoenen goed zitten, of kunnen de pasvorm nog niet goed beoordelen.

Er kunnen dan na het dragen ineens blaren op de kindervoeten verschijnen. Ook bij schoenen die kinderen al langer dragen kunnen ineens blaren opduiken. De schoenen worden dan waarschijnlijk te klein.

Hieronder wat tips om blaren op de voeten van kinderen te voorkomen:

Let goed op rode plekken

Controleer de kindervoeten regelmatig – nadat de kinderen schoenen hebben gedragen – op rode plekken. Bij deze rode plekken raken de voeten de schoen en hier kan irritatie optreden. Controleer goed op de schoenen op de plaats van de rode plekken knellen.

Gebruik een maattabel

Voordat je schoenen gaat kopen: Gebruik een maattabel om te bepalen welke maat schoenen bij de grootte van de voet past. Hier vind je zo’n maattabel. Dit is handig voordat je naar een winkel gaat, en natuurlijk ook bij het online kopen van kinderschoenen.

Thuis passen

Goed passen is natuurlijk van groot belang bij het kopen van kinderschoenen. Je verwacht het misschien niet, maar vooral bij het online kopen van schoenen kun je rustig kinderschoenen passen. Goede online schoenenwinkels sturen namelijk niet alleen de schoenen zonder verzendkosten op, maar bieden je ook de mogelijkheid om deze gratis retour te sturen. Zo kunnen (kinder)schoenen in alle rust thuis gepast worden. En dat in een omgeving waarin kinderen zich vertrouwd voelen. Thuis passen is toch anders dan passen in een schoenenwinkel.

Passen met sokken aan

Een bekende truc is passen met dikke sokken. Toch moet je daarmee uitkijken. Te ruime schoenen veroorzaken wrijving en daarmee blaren. Overdrijf dit dus niet en gebruik sokken zoals kinderen deze normaal ook dragen. Let bij het passen op de eerder genoemde rode plekken.

Draag leren kinderschoenen

Het materiaal van de schoenen is belangrijk om zweetvoeten en blaren te voorkomen. Wees voorzichtig met kunstleer en plastic. Echt leer is het beste.

Knellende plekken insmeren met crème

Het je leren kinderschoenen die op een bepaalde plek knellen? Smeer dan het leer op de knellende plek in met gewone handcrème en laat deze een nachtje inwerken. Het leer wordt dan op die plaats veel soepeler.

Zooltjes gebruiken

Je kunt zooltjes en deelzooltjes gebruiken om schoenen passend te maken. Zo kun je bijvoorbeeld de hele zool of alleen de hiel hoger laten liggen. Als de schoen beter past, ontstaat er geen wrijving en geen blaren op de kindervoeten.

Zie ook: Tips en aanbiedingen kinderschoenen

Onderwerpen:
Blaren voorkomen, blaren bij kinderen, middel tegen voetblaren, blaar voorkomen.