De schoenen en laarzen van het merk UGG Australia (de beroemde Uggs) staan bekend om hun heerlijk zachte vachtvoering. Waarom zijn deze Uggs zo heerlijk zacht. Hier het geheim van de Uggs!

Heel kenmerkend voor de echte Uggs van UGG Australia is dat deze laarsjes gemaakt zijn van twin faced sheepskin leather, schapenleer met twee gezichten. Je draagt de huid van het schaap bij deze schoenen en laarzen in feite omgekeerd, de wol aan de binnenkant en de huid aan de buitenkant. Bij goedkopere merken neemt men een schapenhuid en lijmt men er aan de buitenkant schapenwol op. Bij de echte Uggs is het één geheel!

Een schapenhuid is veel zachter dan het runderleer dat normaal voor schoenen gebruikt wordt. Ook kan bij een schapenvacht de lucht door de vezels circuleren zodat je de lichaamstemperatuur vasthoudt. Uggs kun je zonder sokken dragen.

En een ander geheim tot het succes van Uggs is dat de laarzen en schoenen van UGG Australia er tegenwoordig heel goed en modern uitzien, maar wel de goede eigenschappen van de klassieke Uggs van een paar jaar geleden behouden hebben.

Opgepast voor nep!

UGG Australia is de fabrikant van de enige echte Uggs. Er zijn veel neppers in omloop, vaak te koop via online winkels als Alibaba maar ook via goedkope winkelketens. Deze nep-uggs zien er uit als echte Uggs maar zijn veel goedkoper. Dit heeft een reden. Deze laarsjes worden gemaakt in goedkope landen als China en in plaats van dure schapenvacht wordt er gebruik gemaakt van goedkopere materialen zoals de huid van de wasbeer of van synthetische materialen. De kwaliteit en het comfort van deze nep-Uggs is vele malen kleiner dan die van de echte Uggs. Koop dus altijd Uggs van Ugg Australia. Goedkoop zijn ze niet, maar wel iedere cent waard!

Zie ook: Meer vachtlaarzen tips en informatie
Foto’s: UGG Australia