Een flinke wandeling door een natte omgeving? Goede maat te lage wandelschoenen functioneren dan niet altijd optimaal. Soms heb je meer bescherming tegen de vocht en drassige grond nodig. Goede wandellaarzen zijn dan een must.

Wat zijn wandellaarzen?

Wandellaarzen zijn een combinatie van een laars (die je voeten droog houden) en een wandelschoen (waarop je op een aangename manier grote afstanden kunt afleggen). In de praktijk worden met wandellaarzen vaak hoge wandelschoenen (wandelbooties of hicking boots) bedoeld. Goede wandelschoenen zijn waterdicht, vaak zijn ze gemaakt van gore-tex, een ideaal waterdicht materiaal voor wandelschoenen en wandellaarzen.

De beste merken wandellaarzen

Deze hoge wandelschoenen worden gemaakt door de bekende merken voor wandelschoenen en outdoorschoenen zoals Meindl. Lowa, Merrell en Salomon.
Kijk hier voor de beste merken wandelschoenen.

Aanbiedingen wandellaarzen

Wil je wandellaarzen goedkoop kopen? Dan kun je ook het beste kijken bij de aanbiedingen van wandelschoenen bij de belangrijkste online winkels. In hun aanbod aan wandelschoenen zijn ook veel wandellaarzen en hoge wandelschoenen te vinden.

Outdoor laarzen

Maar soms zijn zelfs hoge wandelschoenen niet hoog genoeg om de omstandigheden te weerstaan. Dan heb je echte outdoorlaarzen nodig om te “overleven”. Goede waterdichte laarzen worden gemaakt door merken als Hunter en Dubarry. Topmerken die laarzen maken die onder de meest extreme omstandigheden hun werk doen.
Hier alle informatie over de beste outdoor laarzen.

Zie ook:

Onderwerpen:
Laarzen wandelen, hiking boots, wandellaarzen, outdoor laarzen, hoge wandelschoenen.