Bij sandalen denk je misschien aan zon, zee en het zwembad. Maar wist je dat sandalen ook heel geschikt zijn voor een wandeling? Wij kijk hier naar de beste sandalen om te wandelen.

De officiële benaming van deze wandelsandalen is outdoor sandalen. Een beetje een vreemde benaming omdat je andere sandalen ook niet koopt om binnen te dragen.

Hoe geschikt sandalen zijn om op te wandelen blijkt wel uit het feit dat vrijwel alle goede fabrikanten van outdoor sportwear sandalen om te wandelen in hun schoenencollectie hebben. Teva, Merrell, Timberland, Panama Jack, Keen, en vele andere goede outdoormerken hebben uitstekende wandelsandalen in hun collectie. Kijk bij de aanbiedingen van wandelsandalen bij de Nederlandse schoenenwinkels wat er allemaal aan sportsandalen om te wandelen te koop is en wat deze wandelsandalen kosten.

Goede sandalen om te wandelen

Goede wandelsandalen bieden net zoveel grip en demping als gewone wandelschoenen, maar ze bieden geen extra ondersteuning aan de enkels zoals gewone wandelschoenen wel doen. Daar tegenover staat dat sandalen om te wandelen veel luchtiger zijn om te dragen. Wat bij heel warm weer een absoluut voordeel is.

Kijk in het bovenstaand overzicht met aanbiedingen van sandalen bij de eerdergenoemde merken voor heel goede sandalen om te wandelen.

Onderwerpen:
Wandelsandalen, sandalen wandelen, heren, dames, outdoorsandalen, outdoor sandalen.

Foto: Teva