Warme laarzen zijn heerlijk in de winter, maar ook op koude dagen in ander jaargetijden. Bij een wandeling bijvoorbeeld, of als je staat te kleumen langs de lijnen van een sportveld. Maar wat zijn goede warme laarzen?

Warme laarzen beschikken over een voering die je voeten warm houdt. Deze voering is erg belangrijk voor de kwaliteit van je laarzen. De beste warme laarzen zijn gevoerd met schapenvacht. Dit is een materiaal dat heel goed ademt en je voeten heerlijk warm houdt. Met als gevolg, warme voeten, maar geen zweetvoeten. Bij goedkope warme laarzen met een synthetische voering wil dat wel eens anders zijn.

Tip: Zoek je goede warme laarzen tegen de laagste prijs? Kijk dan bij de aanbiedingen snowboots of aanbiedingen vachtlaarzen bij de belangrijkste online schoenenwinkels.

Vachtlaarzen

Laarzen met een schapenvacht voering zijn kwalitatief de beste warme laarzen, vooral als er gebruik wordt gemaakt van merinowol, de beste schapenvacht voor schoenen en laarzen. Deze wolsoort is warm, houd je voeten droog en kriebelt niet. Ideaal dus voor een lekkere vacht in je winterschoenen of warme laarzen.

Soms wordt er niet alleen voor de voering gebruik gemaakt van schapenwol maar bestaat de hele laars uit schapenvacht. Dit zijn de twin faced sheepskin vachtlaarzen waarbij er gebruik wordt gemaakt van een binnenstebuiten gekeerde schaapsvacht. De wollen buitenkant van de vacht is de binnenkant van de laars of schoen en de sterke schapenleren binnenkant van de schapenvacht vormt de buitenkant van de laarzen of schoenen. Voor het gezicht wordt er dan aan de buitenkant van de vachtlaarzen nog een coating aangebracht.

De meest bekende vachtlaarzen zijn de laarzen van Ugg Australia. Deze zijn zo bekend dat vachtlaarzen vaak uggs genoemd worden, ook al zijn ze van andere merken. Ugg Australia is namelijk niet de enige aanbieder van goede warme vachtlaarzen. Kijk bij de beste merken vachtlaarzen voor andere, vaak goedkopere, merken die ook uitstekende vachtlaarzen maken.

Snowboots

En dan zijn er natuurlijk nog de winterlaarzen bij uitstek, de snowboots. Deze heb je in synthetische varianten, zoals de beroemde moon boots, maar er zijn ook mooie lederen snowboots met een (daar is hij weer) schapenvacht voering.

Snowboots zijn warme laarzen die je voeten ook onder zware omstandigheden (zoals veel nattigheid) warm en droog houden. En snowboots zien er vaak mooi en modieus uit, kijk maar bij de snowboots van de beste merken snowboots.

Foto’s: Ugg Australia (2x), Sorel

 
 
Onderwerpen:
Warme laarzen, winterlaarzen, vachtlaarzen, snowboots.